Zmar pod hradeckými lízátky

Fotbal - 09. 03. 2024
Zmar pod hradeckými lízátky

HRADEC KRÁLOVÉ 24. kolo základní části Fortuna:Ligy v sobotu odpoledne přiřadilo do nové a pěkné malšovické areny východočeské derby. Utkání začalo oboustranně opatrně, postupně se ale osmělili více domácí Votroci a od 20. minuty měl pardubický gólman Kinský docela dost práce, rozhodně víc než jeho hradecký protějšek Zadražil, jenž musel v prvním poločase zasahovat proti jediné přímé střele hostů, a to ještě slaboučké jako vyvařený čaj.

 

Po začátku druhého dějství se obraz hry na chvíli změnil, Pardubičtí začali působit aktivněji, leč přišla 57. minuta, v níž kop Krejčího st. efektně nasměroval do branky hostů Čihák; Kinský sice reagoval dobře, ale pár centimetrů mu přece jen scházelo. Za stavu 1:0 Pardubákům nezbylo, než více otevřít hru. Hradec vsadil na pevnou obranu i na nebezpečné výpady a z jednoho takového se v 73. minutě o zvýšení na 2:0 postaral Vašulín.

 

Pardubických stínů v derby ovšem bylo více. Zbytečně obdržené žluté karty i malý požár v sektoru hostů, jejž museli likvidovat hasiči. Buďme objektivní: V tomhle derby měl Hradec navrch.

 

 

FC Hradec Králové – FK Pardubice 2:0 (0:0). Přihlíželo 8519 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku z první půle u míče pardubický Kryštof Daněk)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

 

Mohlo by vás zajímat:

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Prohra v Ďolíčku, Sychrův gól nestačil

Fotbalisté Pardubic končí základní část Fortuna:Ligy na 13. místě

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem