Vybrány břehy Jesenčanského potoka

Město Pardubice - 11. 03. 2024
Vybrány břehy Jesenčanského potoka

PARDUBICE - Na začátku února spustila radnice anketu, v rámci níž měli Pardubáci navrhovat místa pro společný úklid k akci Ukliďme Česko. Nakonec zvítězila lokalita Jesenčanského potoka. Společný úklid proběhne v sobotu 6. dubna ráno.

 

Přišla nám řada zajímavých tipů, ze kterých jsme nakonec vybrali místo, které se příliš často neuklízí a tím jsou břehy kolem Jesenčanského potoka,“ informovala o výběru lokality náměstkyně primátora zodpovědná za životní prostředí Jiřina Klčová a připojila pozvánku na úklid. „Touto cestou bych tak chtěla vyzvat spoluobčany, kterým není toto místo lhostejné, aby se k nám v sobotu šestého dubna připojili. Pytle a rukavice zajistíme,“ doplnila.

 

Sraz všech účastníků je plánován na 8:30 na mostku, kde se do zálivu vlévá Jesenčanský potok. Zájemci naleznou veškeré informace na webu akce Ukliďme Česko nebo na facebookové události (Ukliďme si město, kde žijeme).

 

Radnice uvítá, pokud spoluobčané založí i vlastní úklidové události. V tuto chvíli je jich na měsíc duben na webu Ukliďme Česko v okrese Pardubice naplánováno 42 s tím, že se jedná o úklidy organizované jedinci, obcemi nebo i základními a mateřskými školami. „Z čísla mám radost, ale věřím, že může být ještě vyšší. Věřím, že i naší magistrátní iniciativou můžeme spoluobčany motivovat k zapojení do úklidu,“ doplnila náměstkyně Klčová a dodala, že pokud lidé své úklidy na webu zaregistrují do 17. března, získají od platformy Ukliďme Česko pytle a rukavice.

 

O akci Ukliďme Česko

 

První uklízecí akce v rámci platformy Ukliďme Česko se uskutečnila v květnu 2014 a hned v září stejného roku obdržela platforma ekologického Oskara, a to když vyhrála soutěž Energy Globe Award. Každoročně se do akce zapojují po celé republice desetitisíce dobrovolníku. Cílem celé události je – jak už její název napovídá – uklidit černé skládky a nepořádek. (kvl) Foto: MmP

Mohlo by vás zajímat:

Pardubice nabité moderní energií

Pardubice nabité moderní energií

Unikátní setkání představí domácí fotovoltaiku, život s elektromobilem a nastíní, proč přichází jaro dříve

Automatické mlýny poprvé

Automatické mlýny poprvé

Zámek Pardubice hostí v pátek zahájení Festivalu muzejních nocí

Vedení města debatovalo s poslanci

Vedení města debatovalo s poslanci

Mezi tématy nechyběla spalovna nebezpečných odpadů nebo areál bývalých kasáren

Pocta JUDr. Josefu Štolbovi

Pocta JUDr. Josefu Štolbovi

Pardubičtí turisté odhalili významnému občanovi desku na domě, kde žil

Pozor na spádové obvody

Pozor na spádové obvody

Pardubické mateřské školy otevírají dveře pro zápisy již za týden

Hasiči mají novou stříkačku

Hasiči mají novou stříkačku

Její nákup financovalo město Pardubice