Kamiony blokovaly provoz

Region - 08. 09. 2021
Kamiony blokovaly provoz

VYSOKÉ MÝTO - Dva kamiony u železničního přejezdu na okraji města blokovaly ve středu odpoledne plynulý provoz na silnici I/35. Událost byla ohlášena na operační a informační středisko hasičů v 17.28 hodin.

 

„Operační důstojník na místo vyslal tři jednotky hasičů (profesionální a dobrovolnou z Vysokého Mýta a hasiče SŽ Česká Třebová). Na místě události se tvořily kolony a bylo nutné řídit provoz (prováděla Policie ČR) a na železniční trati byl naopak provoz zastaven. Bylo totiž podezření, že kamion, který zezadu narazil do před ním jedoucího kamionu, ho natlačil na závoru u železničního přejezdu a došlo k poškození signalizace. To se ale nakonec nepotvrdilo,“ sdělila tisková mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

 

Vlaky po zkoušce signalizace mohly začít jezdit kolem 18. hodiny. Z vozů na silnici unikaly provozní náplně, které hasiči včas zachytili. Jeden z kamionů převážel čalounění na výrobu autosedaček a druhý vezl na návěsu plechy. Bylo nutné zajistit i převážený náklad.

 

„Hasiči pomohli s opravou vzduchové soustavy a oběma kamionům pomohli s odtažením na odstavnou plochu. Poté bylo nutné uklidit i komunikaci. Událost se obešla bez zranění. Zásahová činnost byla ukončena v 21.46 hodin, kdy se jednotky vrátily na své stanice,“ informovala tisková mluvčí Horáková. (zr) Foto: HZS PaK 

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno