Ceny za dabing: Procházka a Brousková

Region - 18. 09. 2021
Ceny za dabing: Procházka a Brousková

PŘELOUČ – V sále Občanské záložny se v sobotu udělovaly Ceny Františka Filipovského za dabing. Mezi ženami kralovala Anna Brousková v roli Charlotty Brontëové v životopisném dramatu Očím skryté. Aleš Procházka bodoval s postavou Manka ve stejnojmenném snímku.

 

Cenu za dlouhodobé herecké mistrovství v dabingu si vysloužila čtveřice dabérů, která z různých důvodů do Přelouče nedorazila – František Němec, Ladislav Frej, Jorga Kotrbová či Oldřich Vlach.

 

Vzhledem k tomu, že se už práci v dabingu nevěnuji, tak tuto cenu chápu jako tečku za kariérou dabingového herce,“ uvedl František Němec.

 

Dabing jsem začal dělat před 60 lety, tak mám oddabováno. To, že jsem do Přelouče poslal vnoučata, byl můj okamžitý nápad, který se mi zalíbil, ať se seznámí, jak to v umělecké branži chodí,“ sdělil Ladislav Frej.

 

Dabingová síň slávy se v sobotu otevřela také herci Oldřichu Vlachovi. „Hlavně, abych teď nepřetrhl svou auru skromnosti, kterou mám kolem sebe a která mi tolik sluší, ale pohladili jste mou stařeckou ješitnost,“ přiznal Oldřich Vlach.

 

Cenu za dlouhodobé herecké mistrovství v dabingu získala rovněž představitelka Margaret „Šťabajzny“ Houlihanové ze seriálu M.A.S.H. Jorga Kotrbová. Ocenění za ni převzali její vnuci, bratři Komínkové. „Babička vzkazuje, že ji tato cena velmi překvapila. Mile ji zaskočilo, že jste si na ni vzpomněli po tolika letech, kdy už se dabingu nevěnuje. Ale dabovala hodně a ráda,“ podotkli bratři Komínkové.

 

Součástí přeloučských oslav byl také bohatý doprovodný program na náměstí, v němž vystoupila i skupina Mňága a Žďorp. TOMÁŠ DVOŘÁK Foto: kudyznudy.cz (Na snímku tradiční místo udělování cen – Občanská záložna)

Mohlo by vás zajímat:

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech