Misterio del ángel

Kultura - 03. 10. 2021
Misterio del ángel

PARDUBICE - Velkolepé představení s názvem Misterio del ángel - Tango argentino show překazila pandemie hned dvakrát - 6. dubna 2020 a 29. března 2021. V rámci „Pardubického hudebního jaro na podzim“ se uskuteční „do třetice všeho dobrého“ v Kongresovém sálu Atrium Paláce v Pardubicích 4. října v 19 hodin. Vstupenky zakoupené na obě neuskutečněná představení zůstávají v platnosti.
 
Argentinské tango přivedl ke kvalitativně novému životu jako „nuevo tango“ proslulý Àstor Piazzolla (1921-1992). V letošním roce si připomínáme sto let výročí jeho narození. Ostatní autoři, jejichž hudba zazní - Julian Plaza, Osvaldo Pugliese, Carlos Gardel a další – byli vesměs Piazzollovi současníci a následovníci.


Tangová show Misterio del Ángel odkrývá v příběhu anděla tajemství naší duše. Hudebně-taneční obrazy umocněné zvukovým a světelným designem nás prostřednictvím fenoménu tanga zavedou do vlastního nitra. V jednom okamžiku jsme obklopeni láskou, něhou a smyslností a v dalším svíráni nejkrutější bolestí a steskem.

 

Hudbu k projektu vytváří pětice vynikajících instrumentalistů Escualo Quintetu a skvělý perkusista peruánského původu Camilo Caller. Tango jako tanec i život představí tangová akademie Tangonexion, taneční studio, jež tvoří pár Patricie Antar Horáková, Argentinec Javier Antar a další vynikající tanečníci. Hosté programu, herečka Anna Polívková a tanečník Michal Kurtiš, pronikli jako taneční pár do povědomí širší veřejnosti svou soutěžní účastí v 6. ročníku reality show Standance – když hvězdy tančí, ve které nejvíce zaujali právě tangem. (zr) Foto: PHJ

Mohlo by vás zajímat:

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková

V úterý zazní Stabat Mater

V úterý zazní Stabat Mater

K nastudování duchovního díla spojily síly Komorní filharmonie a Konzervatoř Pardubice