Nové kroužky v novém prostředí

Město Pardubice - 12. 10. 2021
Nové kroužky v novém prostředí

PARDUBICE - S nástupem do školy v novém školním roce řeší děti a jejich rodiče také volnočasové aktivity. Širokou škálu kroužků a dalšího vyžití nabízí každý rok Dům dětí a mládeže BETA ve dvou budovách – ve Štolbově ulici, vedle Aquaparku a na Dubině v bývalém kulturním centru.

 

Letos čekají na účastníky velmi výrazné pozitivní změny.

Byla rozšířena nabídka kroužků, takže k tradičním tanečním kroužkům, keramice, výtvarce a hudebkám letos přibyl kroužek pro archeology, arteterapie, práce s 3D pery, hra na elektronické bicí. „Veliký zájem je o nový herecký kroužek vedený Petrou Špinarovou Janečkovou, ale děti připravíme i na přijímací zkoušky z matematiky na osmiletá gymnázia. Rychle se plní také kroužky domácích kutilů a kuchtíků. Do kroužků se děti mohou přihlašovat jako každý rok až do října“, říká ředitelka DDM BETA Pardubice Miriam Lukešová.  

 

Druhou velkou změnou jsou stavební rekonstrukce na budově Štolbova. Díky zřizovateli, kterým je Statutární město Pardubice, byla připravena a realizována výměna všech oken a dveří na vnějším obvodu budovy včetně ABC klubu. Druhou velkou prázdninovou akcí byla rekonstrukce střechy na celém objektu. Prostředí pro děti a jejich aktivity se tím výrazně zlepšilo, jak funkčně, tak vizuálně. Postupně jsou také rekonstruovány interiéry tanečních sálů, učeben, heren a ateliérů. První účastníci letošních kroužků tyto změny nadšeně oceňují. (zr)

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý