Ve středu opět očkovací kamion

Region - 19. 10. 2021
Ve středu opět očkovací kamion

PARDUBICE - Ve středu 20. října přijede do krajského města opět očkovací kamion. Tentokrát ale změní stanoviště – zájemci o vakcínu se budou moci nechat naočkovat u vlakového nádraží a v kampusu Univerzity Pardubice.  Očkování bude možné bez předchozí registrace dvoudávkovou vakcínou Comirnaty a jednodávkovou vakcínou Janssen. Zároveň bude možné pro zájemce přeočkování třetí dávkou.

 

Očkovací kamion přijede nejprve na Univerzitu Pardubice, k dispozici bude od 9 do 12 hodin mezi děkanátem Fakulty chemicko-technologické a univerzitní menzou. „Uvědomujeme si, že očkování představuje nejúčinnější cestu, jak chránit zdraví a životy nás všech a zároveň umožňuje plnohodnotné vzdělávání. Všichni studenti a zaměstnanci, ale také občané Pardubic mají možnost přijít se naočkovat,“ říká prorektorka pro vnější vztahy Univerzity Pardubice Andrea Koblížková.

Kamion se odpoledne přesune na pardubické vlakové nádraží, kde bude za testovacím místem přistaven od 13 do 18 hodin. „Na obou místech se budou moci zájemci nechat naočkovat bez registrace a budou si moci vybrat, kterou z očkovacích látek si vyberou. Věřím, že jsme v krajském městě vybrali dvě strategická a dobře dostupná místa,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková.

Kamiony na obou místech budou kromě prvních a druhých dávek očkovat také dávky třetí. „Kamion zvládl za dobu svého putování po našem kraji naočkovat přes 13 tisíc dávek. Snažili jsme se komunikovat se starosty měst a obcí a reagovat na potřebu navýšení proočkovanosti některých míst našeho regionu,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že kamion bude v cestách po kraji pokračovat. „Dalšími zastávkami budou začátkem listopadu například obce Koclířov, Linhartice, Chornice, Prosetín, Rohovládova Bělá nebo Červená Voda,“ upřesnil hejtman Martin Netolický. (DoB) Foto: FRANTIŠEK VLČEK

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury