A zase ten vítr...

Region - 31. 10. 2021
A zase ten vítr...

PARDUBICKO - V sobotu pěkně foukalo. „Od ranních hodin do pozdního odpoledne evidovali krajští hasiči kolem 30 výjezdů spojených s počasím,“ informovala asistentka HZS PaK Jana Poláková.


Například ve Vysokém Mýtě odlétly plechy ze střechy, hasiči místo ohraničili a pomocí kladiva a hřebíků provedli ukotvení. V Trojovicích na Chrudimsku spadl jasan do řeky, jednotka pomocí motorové pily odstranila strom z vodního toku. V Rychnově, části obce Krouna na Chrudimsku, hasiči zajistili prasklou lípu. Strom byl rozpůlený a hrozilo zde nebezpečí, že se zřítí na dům.

 

A v České Rybné profesionální hasiči z Hlinska v sobotu zasahovali u jedné chaty dvakrát. Poprvé dopoledne, kdy na chatu spadl jeden strom. Uvnitř byli lidé, ale nikomu se nic nestalo. Jednotka strom pomocí motorové pily rozřezala a vrátila se na základnu. Ale odpoledne už volali obyvatelé té samé chaty znovu. Tentokrát spadly stromy dva, jeden na chatu a druhý na dřevník. Opět jednotka pomocí motorové pily oba stromy rozřezala a odstranila. Naštěstí i nyní to bylo bez zranění.

 

Sobotní počasí ale bylo ideální na pouštění draků. Toho využily děti v Pardubicích. Bohužel se jim drak zamotal do větví. Měl velkou špulku a byla zde obava, že až se drak uvolní a poletí bez kontroly, mohl by někoho zranit. Pardubičtí profesionální hasiči draka z větví uvolnili a vrátili dětem,“ uzavřela Jana Poláková. (zr) Foto: HZS PaK

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku