Zámek plný knih

Kultura - 03. 11. 2021
Zámek plný knih

PARDUBICE - Nepřeberný výběr odborných i populárně naučných knih, představení letošních a loňských novinek naživo jejich autory, výborná káva a večer beseda se spisovatelkou Alenou Mornštajnovou – na to vše se mohou těšit návštěvníci knižního veletrhu Zámek plný knih.

 

Letos se koná ve společenském sále pardubického zámku v pátek 5. listopadu od 10 do 17 hodin, beseda pak od 18 hodin. Jeho hlavním tématem je 500 let renesance ve východních Čechách.

 

„Kvůli covidu jsme oželeli loňský ročník. O to více knižních novinek ale můžeme prezentovat letos. Jen produkce Východočeského muzea je mimořádná, spoustu nových publikací představí i pardubická univerzita,“ zve ředitel muzea Tomáš Libánek.

 

Historik Michal Hambálek připravil knížku Dubový poklad aneb pernštejnská truhla, vůbec první publikaci o jediném pernštejnském mobiliáři, který na zámku zůstal a který byl obestřený řadou tajemství. Historik Petr Vorel se pochlubí i novou knihou Šmalkaldská válka v evropských dějinách 1546-1547. Archeoložka Tereza Jošková přiblíží neobyčejně úspěšnou výpravnou knihu Mikulovice – Život na hraně.

 

Desátý ročník veletrhu vyvrcholí večerní besedou z jednou nejpopulárnější současných spisovatelek Alenou Mornštajnovou, která si bude s moderátorem Jakubem Malým povídat o své letošní novince Listopád.

 

Podrobný program najdete na www.vcm.cz. Vstup na Zámek plný knih je zdarma, vstupenky na besedu stojí 50 korun. (skp) Foto: VČM

Mohlo by vás zajímat:

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková

V úterý zazní Stabat Mater

V úterý zazní Stabat Mater

K nastudování duchovního díla spojily síly Komorní filharmonie a Konzervatoř Pardubice