Na hrad pohodlně

Region - 05. 11. 2021
Na hrad pohodlně

PŘEDHRADÍ - Vlaková stanice nedaleko hradu Rychmburk projde kompletní rekonstrukcí. Zastávka se dočká zvýšeného nástupiště v úrovni dveří vagónu, výměny kolejových polí a nového osvětlení.

„Když se otevíral hrad Rychmburk turistům, zajímalo mě, jaké možnosti dopravního spojení návštěvníci mají. Zajel jsem se proto podívat na nejbližší vlakovou stanici. Zastávka Předhradí sice prošla ještě před otevřením značnými úpravami, avšak její stav vyhovující rozhodně nebyl. Po usilovné práci se konečně posouváme dál. První etapou je výměna kolejových polí v délce nástupiště za koleje s betonovými pražci, vybudování nového osvětlení a zvýšeného nástupiště. Navíc už máme vypracovaný projekt na zvelebení prostoru v okolí zastávky,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš.

 

Zázemí pro turisty i ostatní cestující by mělo zahrnovat například posezení, informační turistické tabule, stojany na kola nebo parkovací místa.

 

Díky rekonstrukci se zvýší nejen komfort všech cestujících, ale navíc se bude moci zvýšit frekvence spojů a návštěva hradu tak bude ještě o něco jednodušší,“ dodal náměstek.

 

Dostupnost hradu Rychmburk železniční dopravou je velkou výhodou, nejsme odkázáni pouze na návštěvníky, kteří přijedou svým vozem. Pro ně totiž musíme společně s obcí zajistit možnost parkování v blízkosti hradu. Další výhodou kolejové dopravy je samozřejmě i její ekologická přátelskost. Víme, že České dráhy v dohledné době nasadí na trať modernější vozidla. To bude společně s možnou vyšší frekvencí spojů pro návštěvníky jak hradu, tak i širšího turistického okolí, velmi lákavé,“  doplnil projektový manažer hradu Petr Tejkl.

 

Po celou dobu turistické sezóny byl o víkendech zaveden nový vlakový spoj z Pardubic a Chrudimi s názvem Rychmburk. (PaS) Foto: Pk (Na snímku náměstek hejtmana Michal Kortyš v železniční stanici Předhradí)

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno