Listopad v kampusu

Region - 08. 11. 2021
Listopad v kampusu

PARDUBICE - Videomapping, zábavná noční stezka pro děti kampusem nebo zvonění k výročí Listopadu 89. To jsou jen některé z akcí, které tento týden startují na Univerzitě Pardubice. Vysoká škola se s některými ještě vrací k výročí 70 let založení a zve své studenty, absolventy i veřejnost.

 

Nyní zve své studenty, zaměstnance, ale především občany Pardubic na speciální videomapping, který připomene 70letou historii i současnost vysoké školy. Vizuální show nabídne veřejnosti zcela poprvé netradiční pohled na moderní budovu Fakulty chemicko-technologické, která získala Cenu Grand Prix za architekturu. Videomapping promítaný na budovu fakulty mohou zájemci sledovat ve čtvrtek 11. listopadu od 19 do 21 hodin.

 

Před startem videomappingu přijede do kampusu Martin na bílém koni jako připomínka tradice dne 11. listopadu. A děti zabaví také speciální noční dobrodružná stezka s ukázkami vědy, která bude k dispozici u Fakulty chemicko-technologické od 18.15 do 19.30 hodin. K dispozici bude také občerstvení.

 

Tradičním Zvoněním u auly si studenti připomenou události v roce 1989, kdy zvonění symbolizovalo konec totalitního režimu. Akce začíná v pátek 12. listopadu v 19 hodin u pamětního kamene v blízkosti Auly Arnošta z Pardubic. Od 19.30 začne v aule koncert Komorní filharmonie Pardubice s názvem Studenti za svobodu a demokracii.

 

Univerzita si listopadová výročí Dne boje studentů za svobodu a demokracii připomene také pohybem. Pro veřejnost připravila atraktivní Univerzitní noční běh dvojic, který odstartuje v kampusu 15. listopadu. Na kilometrovém úseku se budou běžecké páry střídat a uběhnout tuto vzdálenost celkem čtyřikrát. Sportovní den pro studenty a zaměstnance univerzity začíná o den později (16. 11.) a nabídne využití sportovišť v kampusu a možnost vyzkoušet si powerjógu, squash, badminton, bodyfit, veslování a zahrát si stolní tenis či volejbal.

Pokud lidé navštíví univerzitní kampus, mohou si také prohlédnout venkovní výstavu k historii vysoké školy a jejích fakult spojenou s fotografiemi od studentů i zaměstnanců. Panely s fotografiemi a informacemi jsou umístěny mezi aulou a univerzitními kolejemi.

Veřejné akce připomínající 70 let od založení loni vysoká škola nemohla uskutečnit kvůli pandemii. Teprve letos na podzim se odstartoval první Běh Univerzity Pardubice v centru města a s ročním odkladem také Fakulta chemicko-technologické odhalila před svojí budovou kovovou plastiku, kterou získala od města. Socha chemika z ateliéru akademického sochaře Luboše Moravce se po 42 letech přesunula z centra Pardubic symbolicky před budovu nejstarší ze sedmi fakult univerzity. (LeČ) Foto: UPa

 

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku