Cyklopecky zabodovaly i letos

Region - 08. 11. 2021
Cyklopecky zabodovaly i letos

PARDUBICE - Jubilejní 10. ročník cestovatelské soutěže Cyklopecky Východní Čechy už zná své vítěze. Letos si šťastní výherci odvezli ze slavnostního vyhlášení pět kol značky Merida a pět poukazů na pobyty ve východočeských hotelech. Dalších deset výherců obdrželo dárkové balíčky s praktickými potřebami pro cyklisty a vstupenky do památek. Poprvé v historii soutěže byli oceněni také ti, kterým se podařilo projet všech patnáct soutěžních tras.

 

„Na počtu soutěžících je vidět, že i po tolika letech je tato letní cestovatelská soutěž stále v oblibě. Letošního ročníku se zúčastnilo 1241 soutěžících a dvaceti vylosovaným výhercům jsme předali zajímavé ceny. Díky sbírání soutěžních razítek poznávají cykloturisté známá i méně známá místa obou krajů a napomáhají tak rozvoji cestovního ruchu v regionu,“ řekl Alexandr Krejčíř, radní Pardubického kraje zodpovědný za cestovní ruch a sport.

 

Principem soutěže, která probíhala od 1.6. do 30.9., bylo získat minimálně pět razítek z pěti různých tras do hrací karty. Milým překvapením při vyhodnocení soutěže bylo 54 vyplněných hracích karet od účastníků, kteří projeli všech 15 soutěžních tras! Všem těmto nadšencům byla zaslána speciální cena, sportovní batoh a drobné ceny.

 

Turisté si mohli vybrat z patnácti tras různé náročnosti i délky. Nejčastěji si soutěžící vybírali kratší a méně náročné trasy, nejvíc jich projelo trasu To nejlepší z Bohdanečska o délce 33 km. Ta cyklisty vede prakticky po rovině. Druhá nejoblíbenější trasa byla Za podkrkonošským královstvím o délce 29 kilometrů s již mírným převýšením.

 

„Díky spolupráci s Pardubickým krajem jsme mohli pro cyklisty všech výkonnostních kategorií připravit tipy na 15 výletů po zajímavých místech. Cykloturistiku budeme i v následujících letech aktivně propagovat, a to nejen pomocí budování cyklostezek, ale i pomocí propagačních akcí, jako jsou například Cyklopecky,“ uvedla náměstkyně pro kulturu a cestovní ruch Královéhradeckého kraje Martina Berdychová.

 

Oblíbenou soutěž pro aktivní turisty organizovala již tradičně Destinační společnost Východní Čechy s Centrálou cestovního ruchu Královéhradeckého kraje. Tato spolupráce trvá již několik let – poslední tři ročníky soutěže tak proběhly napříč oběma kraji – Pardubickým a Královéhradeckým. Do soutěže bylo zapojeno velké množství partnerů, např. CzechTourism, Cyklopoint Pardubice, Merida Czech s.r.o., Kongres hotel Jezerka Seč, hotel reStart Jičín, wellness hotel Vista Dolní Morava, klášter Broumov, Herecké muzeum Viktorka Ratibořice a další.

 

Na webových stránkách www.cyklopecky.info je zveřejněn seznam výherců letošního ročníku, ale také všechny trasy soutěže, které mohou v mimosezónní době sloužit jako inspirace k výletům. (PaS) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku