Uznání od Angels

Region - 15. 11. 2021
Uznání od Angels

PARDUBICE - Zdravotnické operační středisko Zdravotnické záchranné služby, vzdělávací a výcvikové středisko a další prostory v Pardubičkách navštívila náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková. S ředitelem Igorem Paarem a jeho kolegy diskutovala o dalších plánech rozvoje záchranky. Při té příležitosti jim pogratulovala k ocenění udělovanému v evropské síti záchranných služeb v péči o pacienty s cévní mozkovou příhodou, které záchranáři Pardubického kraje získali na sklonku léta.

 

Iniciativa Angels stanovuje pravidla v oblasti zdravotnické záchranné služby po celé Evropě a určuje objektivní srovnávání poskytované péče jednotlivými poskytovateli zdravotních služeb. Kritéria hodnocení jsou přesná a zahrnují několik zásadních bodů. O to cennější je uznání iniciativy Angels pro Zdravotnickou záchrannou službu Pardubického kraje za dlouhodobé zkvalitňování péče o pacienty s cévní mozkovou příhodou. To nedávno přivezl z Lisabonu Michal Mašek, vedoucí vzdělávacího a výcvikového střediska ZZS PAK, který má na starosti jeho další rozvoj.

 

„Umožnil mi nahlédnout do výcvikových a školicích prostor, kterými záchranka disponuje a kde školí policisty, hasiče, lékaře a nelékařské zdravotnické pracovníky téměř 6 dnů v týdnu. Je tedy velmi vytížené. Aby zde mohli nacvičovat i záchranu člověka například v bytě s bariérami, potřebují jej lépe a kvalitněji vybavit, aby simulace byla věrohodná a člověk se rychleji dostal do nemocnice,“ uvedla náměstkyně Michaela Matoušková.

 

Při své návštěvě nahlédla Michaela Matoušková také do zdravotnického operačního střediska, ve kterém operátorky komunikují s volajícími o pomoc a sledovala rychlost, pohotovost a obratnost, se kterou komunikují. „Poděkovala jsem za práci všem, kteří zde u obrazovek a telefonu nebo přímo v terénu bojují za záchranu lidských životů. Toto povolání je těžké, stresující, a přitom plné odhodlání a pomoci. Proto jsem ráda, že jsem v průběhu své návštěvy mohla předat vedení záchranky právě obdrženou zprávu o financích, které dostaneme z Evropské unie jako příspěvek na výstavbu výjezdových základen ve Vysokém Mýtě, v Seči a v Moravské Třebové. Je to díky tomu, že Pardubický kraj měl výborně připravené projekty a dosáhl na významný díl 85 miliónů korun z navýšené alokace z programu REACT EU pro Českou republiku,“ sdělila náměstkyně. (zun) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno