Očkovací kamion opět od víkendu

Region - 15. 11. 2021
Očkovací kamion opět od víkendu

PARDUBICE - Vzhledem k pokračujícímu trendu nárůstu počtu nakažených nejen v Pardubickém kraji se dnes sešel krajský krizový štáb. Ten řešil například zvyšující se počet hospitalizovaných v Nemocnici Pardubického kraje, kapacity očkování či testování metodou PCR, po které roste výrazně poptávka.

 

„Nárůst počtu nakažených a zvyšující se záchyt prostřednictvím testů zvyšuje samozřejmě zatížení krajských hygieniků v rámci trasování. Proto probíhá debata s Policií ČR o možné výpomoci, kterou již poskytl finanční úřad tak, aby bylo trasování rychlejší a efektivnější,“ řekl hejtman a předseda Bezpečnostní rady Pardubického kraje Martin Netolický. Sílení epidemie se projevuje také v nemocnicích akutní péče. „Ve srovnání s minulým týdnem narostl počet hospitalizovaných o 50 osob na 172. Z toho 21 pacientů nyní vyžaduje intenzivní péči. Proto také již muselo dojít k dílčímu omezení elektivní péče,“ uvedl hejtman.

 

Podle náměstkyně Michaely Matouškové roste zájem o PCR testování a očkování. „I nadále vyhodnocujeme kapacity našich očkovacích míst a snažíme se je navyšovat. Zároveň neustále doplňujeme dle zájmu trasy očkovacího kamionu, o který je v jednotlivých lokalitách velký zájem. Například do Pardubic se kamion vrátí na víkend 20. a 21. listopadu, a to do budovy Sokola Pardubice. Poté bude 23. listopadu v Přelouči a 24. listopadu na pardubickém vlakovém nádraží,“ vyjmenovala další plánované lokality Michaela Matoušková. (DoB) Foto: FRANTIŠEK VLČEK

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno