Bývalý Prior má glajchu

Město Pardubice - 16. 11. 2021
Bývalý Prior má glajchu

PARDUBICE - Rekonstrukce obchodního domu Tesco, dříve známého jako OD Prior, se blíží ke svému dalšímu milníku. V úterý 16. 11. bude dostavěn nejvyšší vrchol budovy, takzvaná glajcha, čímž bude dokončena další etapa modernizace objektu.

 

Modernizace obchodního domu Tesco v Pardubicích, jejímž investorem je Atrium Palác Pardubice, je v plném proudu a postupně dosahuje dílčích cílů, aby obchodní dům mohl co nejdříve přivítat své zákazníky. Kvůli nečekaně špatnému technickému stavu budovy se původní plán rekonstrukce bohužel prodloužil, nyní však již vše postupuje podle plánu.

 

Chystá se dokončení strojovny na střeše, a nejvyšší místo budovy tak bude oficiálně hotové. Tohoto vrcholu dosáhne stavba 16. listopadu, kdy bude dobudována tzv. glajcha. V tomto termínu bude také demontován věžový jeřáb, čímž bude zakončena další etapa výstavby.

 

Hotové jsou již také betonovací práce v jednotlivých patrech budovy a byla dokončena i montáž ocelové stropní konstrukce. V rámci rekonstrukce se obchodní dům Tesco propojí se sousedním obchodním centrem Palác Pardubice, a to v garážích, v přízemí a ve druhém nadzemním podlaží. Provoz Paláce Pardubice však není kvůli propojování s OD Tesco nijak omezen.

 

Rekonstrukční práce aktuálně postupují podle plánu a měly by být dokončeny v druhé polovině roku 2022. Moderně zrekonstruovaná budova s původním vzhledem ze 70. let bude opět dominantou Masarykova náměstí. (zr) Foto: (zr)

Mohlo by vás zajímat:

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres