PARDUBICE - Novou kuchařku s názvem „Pardubice na talíři“ ve spolupráci s Turistickým informačním centrem připravila Svatava Vašková, známá foodbloggerka vystupující pod pseudonymem Coolinářka, která má za sebou vydání už čtyř kuchařek a tisíce fanoušků na svém internetovém profilu.
Hlavními aktéry receptů jsou nejen Pernštejnský kapr a Dolanská husa, ale i perník, Porter z Pardubického pivovaru nebo třeba luštěniny z Kávovin. Zkrátka, v kuchařce najdete inspiraci na vaření z místních surovin, obsahující tradiční lokální výrobky a produkty od místních pěstitelů. Turistické informační centrum Pardubice se rozhodlo místní producenty podpořit a na jejich usilovnou práci touto formou upozornit.
Slavnostní křest knihy se koná ve čtvrtek 9.12. od 17 hodin ve výstavním prostoru Mázhauz na Pernštýnském náměstí, kde během prosince a ledna bude k vidění výstava fotografií otištěných v kuchařce. Jejich autorkou je sama Coolinářka, která se svým stylem focení gastronomie vyhrála fotosoutěž Tisíc barev, chutí a vůní světa.
Kuchařka „Pardubice na talíři“ je k zakoupení v Turistickém informačním centru Pardubice vedle Zelené brány a ve výstavním prostoru Mázhaus. (mch)
Mohlo by vás zajímat:
Město Pardubice odkrývá finální podobu nové ZUŠ v Polabinách
Jaké události z našich dějin se objevují v německých publikacích?