Jízdní řády do původních časů

Region - 11. 12. 2021
Jízdní řády do původních časů

PARDUBICKO - Od neděle 12. prosince dojde také v Pardubickém kraji, stejně jako v celé republice, ke změnám jízdních řádů vlakové dopravy. Kvůli výlukám došlo před rokem k úpravám jízdních řádů dálkové dopravy, nyní se časy vrací do původní podoby. Tomu se přizpůsobí regionální jízdní řády.

„Kvůli souběhu několika výluk jsme byli před rokem nuceni v našem kraji změnit jízdní řády regionální dopravy, aby vše navazovalo a cestující i přes jistá omezení mohli cestovat pohodlně a bez nějakých větších problémů. Přestože rozsáhlá výluková činnost bude v našem kraji pokračovat i v příštím roce, jízdní řády dálkové dopravy se vrací do stejných časů, jako tomu bylo před rokem. Je pro nás nesmírně důležité, aby  doprava byla plynulá a cestující  využívající hromadnou dopravu byli spokojení. Občas ale kvůli pokračujícím výlukovým činnostem budou muset být trpěliví,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš.

Rozsah železniční dopravy objednávané Pardubickým krajem u Českých drah zůstává pro rok 2022 stejný jako pro rok 2021. Výluky se dotknout například tratí mezi Chocní a Ústím nad Orlicí, nebo Pardubicemi a Stéblovou.Vlaky společnosti LEO Express Tenders se po roce rovněž vrátí ke svým původním jízdním řádům. Přibude však jedna novinka, spoje budou nově v letních měsících zajíždět až do Hanušovic i v pracovní dny.

Od 12. prosince dojde v kraji navíc ke změně ceníku jízdného. „Pro cestující to ale nebudou žádné velké částky, zvyšování cen bude v řádech korun,“ doplnil Kortyš. Jde o reakci na zdražování vstupů v čele s vývojem cen pohonných hmot a dalších provozních nákladů. (PaS) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury