Nedělit třídní kolektivy

Region - 21. 12. 2021
Nedělit třídní kolektivy

PARDUBICKO - V rámci usnadnění odjezdů na lyžařské kurzy oslovil Pardubický kraj základní a střední školy v regionu, aby bylo následně možné začít plánovat konkrétní testovací kapacity.



O krajskou pomoc zažádalo dle dotazníkového šetření 59 škol. Testování by se mělo týkat celkem 2 091 žáků. První testování by se mělo uskutečnit v sobotu 8. ledna a bude postupně dle termínů kurzů pokračovat až do poloviny března, pokud však nebudou nastaveny nové podmínky.



I přesto, že máme z jednání s poslanci a senátory z našeho kraje signály, že dojde k jistým úpravám podmínek pro pořádání lyžařských kurzů, tak chceme pomoci školám v našem kraji, a to jak námi zřizovaným středním školám, tak obcemi zřizovaným základním školám. V tuto chvíli stále platí, že pro vzdělávací nebo zájmovou činnost je PCR test pro děti ve věku od 12 do 18 let platný sedm dní. Problémem však nadále zůstává třídenní platnost testu pro stravovací služby a využívání lanovek a vleků, což by se mělo změnit,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

 

Na základě obdržených dat budeme nyní jednat s vedením Nemocnice Pardubického kraje o vyčlenění konkrétních testovacích kapacit v příslušných nemocnicích na termíny v sobotu před odjezdem na lyžařský kurz dané školy. Věříme, že tuto pomoc ocení jak školy, tak samotní rodiče,“ řekl Netolický.

 

 

Podle radního pro oblast školství Josefa Kozla je hlavním cílem kraje, aby školy nerušily lyžařské kurzy. „Zaznamenali jsme, že řada škol začala vzhledem k aktuálně platným podmínkám zvažovat, zda lyžařské kurzy pořádat, protože část dětí je očkovaná a část ne. Jsem však přesvědčený, že by se třídní kolektivy neměly pokud možno dělit. Náš záměr byl jasný. Nabídnout školám pomocnou ruku a rodičům dodat jistotu, že nebudou muset složitě řešit, kdy a kde nechají svého potomka otestovat. Celkově jsme obdrželi odpověď od 59 škol, kde by se testování mělo týkat 2 091 dětí. Je všem pravděpodobné, že se počty budou ještě měnit, a to v návaznosti na očkování nebo prodělané onemocnění,“ řekl radní Josef Kozel. (DoB) Ilustrační foto: zsjz.cz

 

Mohlo by vás zajímat:

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno

Cyklobusy jinak

Cyklobusy jinak

Do nové turistické sezóny vyjedou tři linky 

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Ve sněmovně by ho měl v klubu SPD nahradit Marcel Dlask

Podvečerní zásah hasičů

Podvečerní zásah hasičů

Čtyři jednotky likvidovaly požár chaty

Dirección Girona

Dirección Girona

Pardubické letiště má nové spojení se Španělskem