Hasiči moc klidu nezažili

Region - 25. 12. 2021
Hasiči moc klidu nezažili

 

PARDUBICKO - „Štědrý den nebyl pro hasiče příliš klidným svátečním dnem. Během 24 hodin vyjížděli v kraji k 19 událostem. Jednalo se zejména o těžké dopravní nehody, technické události a požáry,“ shrnula bilanci z pátku 24. prosince tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

 

Na silnici č.11 z Helvíkovic směrem na Rybnou nad Zdobnicí vyjížděly na Štědrý den dopoledne všechny složky integrovaného záchranného systému. Střetla se zde dvě vozidla. Ve spolupráci s policií hasiči odstřihli bezpečnostní pás a pomohli ženě z auta a ihned započali s resuscitací. Ve voze žena jela sama. Ve druhém automobilu cestoval otec s asi desetiletým synem. Žena svému zranění na místě podlehla. Asi 10letý chlapec byl převezen do nemocnice a ošetřen byl i muž. Na místo přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby, ale nakonec odletěl prázdný.

 

V Horním Jelení, části Dolní Jelení, zasahovali hasiči na Štědrý den dopoledne u nehody osobního vozu, se kterým řidič skončil v příkopu. Hasiči poskytli řidiči tepelný komfort, a poté byla osoba předána do péče zdravotníkům. 

 

Tři jednotky požární ochrany vyjížděly v 17.35 hodin k požáru komínu domu v obci Borek. Komín hořel plamenem a uvnitř domu bylo zadýmeno. Hasiči srazili saze dolů. Při požáru byla jedna osoba zraněna.

 

V 18.53 hodin mířili hasiči k nehodě na silnici mezi Dětřichov a Opatovec. Řidič musel být vyproštěn pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Hasiči pomáhali zdravotníkům s resuscitací řidiče. Na místo přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby.

 

Výjezdy v souvislosti s hořícím stromečkem či adventním věncem jsme letos na Štědrý den nezaznamenali,“ uzavřela Vendula Horáková. (zr) Foto: HZS PaK (Na snímku nehoda v Dolním Jelení)

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno