Co se dalo čekat: Srážka s prasaty

Region - 03. 01. 2022
Co se dalo čekat: Srážka s prasaty

ROKYTNO / OPATOVICE NAD LABEM - V neděli 2. ledna po půl osmé večer došlo na dálnici D35 v km 132 (katastr obce Rokytno), ke střetu Škody Octavie, jedoucí směrem na Prahu, s prasaty. „Bachyně s šesti selaty vběhla z pravého příkopu z bezprostřední blízkosti do jízdní dráhy vozidlu a střetu již šestadvacetiletý řidič nedokázal zabránit,“ popsala incident na nově otevřeném úseku dálnice tisková mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská.

 

Řidič i jeho spolujedoucí byli odvezeni do nemocnice k ošetření, naštěstí neutrpěli žádné vážné zranění. A jak dopadlo vozidlo a zvířata můžete vidět na fotografii.

 

„Škoda způsobená nehodou se pohybuje okolo čtvrt milionu korun. Dechová zkouška ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu řidiče byla negativní. Nehoda byla dle zákona ukončena odložením, neboť zde není dáno podezření z přestupku,“ uzavřela Janovská.

 

Týdeník Pernštejn ve svém tištěném vydání ze dne 20.12.2021 poukázal na zjevný nedostatek nově otevřeného úseku dálnice D35 z Opatovic do Časů. Po celé jeho délce chybí z důvodu nedůsledné práce investora, tedy Ředitelství silnic a dálnic, oplocení, jež by alespoň částečně mohlo zmírnit riziko střetu se zvěří, která se v těchto místech vyskytuje v míře více než hojné. V otištěném článku jsme vyslovili obavu, že k takové nehodě dojde vinou ledabylosti ŘSD v brzké době. Žel, trvalo to jen pár dnů… (ro) Foto: PČR      

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno