Děsivá smrt z lůžka

Region - 04. 01. 2022
Děsivá smrt z lůžka

CHVOJENEC –Tři jednotky hasičů zasahovaly v úterý 4. ledna dopoledne na silnici I/35 u nehody nákladního automobilu, se kterým řidič narazil do stromu. Hasiči museli z kabiny nákladního automobilu vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení zaklíněného spolujezdce.

 

„Průzkumem jsme zjistili, že spolujezdec ležel na lůžku v zadní části kabiny a při nárazu přelétl do přední části kabiny a hlavou narazil do stromu. Při samotném vyprošťování jsme museli dávat pozor, aby na nás nespadl strom, který visel nad poničenou kabinou,“ vysvětlil náročné vyproštění velitel zásahu Oldřich Šmatera ze stanice v Holicích. Hasiči k vyproštění spolujezdce museli použít rozbrušovací pilu, rozpěrné válce a hydraulické vyprošťovací zařízení. „Strom hrozící pádem po ukončení vyproštění hasiči ihned rozřezali, a poté na místě mohly pracovat ostatní složky integrovaného systému,“ sdělila tisková mluvčí HZS PaK Vendula Horáková.

 

Spolujezdec na následky nehody zemřel. Řidič nákladního automobilu utrpěl zranění, ale při příjezdu první jednotky na místo byl již mimo vozidlo.

 

Při dojíždění k této nehodě v koloně havarovalo ještě osobní auto, které skončilo mimo vozovku. Řidička osobního vozu utrpěla lehčí zranění. Příčiny nehody vyšetřují policisté. (zr) Foto: HZS PaK

Mohlo by vás zajímat:

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno

Cyklobusy jinak

Cyklobusy jinak

Do nové turistické sezóny vyjedou tři linky 

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Ve sněmovně by ho měl v klubu SPD nahradit Marcel Dlask

Podvečerní zásah hasičů

Podvečerní zásah hasičů

Čtyři jednotky likvidovaly požár chaty

Dirección Girona

Dirección Girona

Pardubické letiště má nové spojení se Španělskem