Chemie pro život

Region - 05. 01. 2022
Chemie pro život

PARDUBICE - Už čtyři fakulty Univerzity Pardubice nabízí veřejnosti možnost studovat bez ohledu na věk. Nejnověji se zájemci mohou hlásit na Univerzitu třetího věku na Fakultu chemicko-technologickou, která otvírá cyklus s názvem Chemie pro život. Přednášky začnou už na konci ledna.

 

Ve svém programu chce Fakulta chemicko-technologická představit nejnovější poznatky z oboru. Akademici Univerzity Pardubice i odborníci z praxe chtějí přiblížit chemii zajímavým způsobem, který porazí možné nepříznivé postoje a předsudky veřejnosti o chemii.

 

Celý program začíná 31. ledna 2022 a přednášky budou probíhat každých 14 dní v pondělí od 13.00 do 16.30 hodin. Výuka v každém semestru bude zakončena exkurzí. Přihlášku ke studiu zájemci najdou na webu Univerzity Pardubice, kde je možné ji vyplnit elektronicky přes formulář nebo ji vytisknout a poslat poštou. Uzávěrka přihlášek pro studium v délce čtyř semestrů je 14. ledna.

 

Na Univerzitě Pardubice je to v letošním roce čtvrtá nabídka pro veřejnost vzdělávat se bez ohledu na věk. Program na oba semestry pro dospělé zájemce a seniory otevřela na podzim Fakulta filozofická, která má kapacitu naplněnou. Podobně Fakulta ekonomicko-správní. Přihlášku na nadcházející půlrok lze podat ještě na Univerzitu třetího věku, kterou pořádá Dopravní fakulta Jana Pernera.

 

Nabídka vzdělávání pro veřejnost je součástí třetí role univerzity. Cílem je podpořit rozvoj lidí v postproduktivním věku, ale i vytvořit prostor pro setkávání a navazování nových vztahů. (MaM) Foto: JAN PRAŽÁK

Mohlo by vás zajímat:

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech