Za podporu a dobré jméno

Region - 20. 01. 2022
Za podporu a dobré jméno

PARDUBICE - Hejtman Martin Netolický obdržel z rukou policejního prezidenta Jana Švejdara Medaili policejního prezidenta I. stupně, a to za dlouhodobou podporu a spolupráci při prosazování dobrého jména Policie České republiky. Jedná se především o společné projekty Pardubického kraje s Krajským ředitelstvím policie Pardubického kraje, které byly zahájeny v době, kdy byl Jan Švejdar krajským policejním ředitelem.

 

„S tehdejším krajským policejním ředitelem Janem Švejdarem jsme po jeho nástupu do funkce krajského policejního ředitele nastavili systém finanční podpory na nákup moderního vybavení či různé techniky, kterou by si krajští policisté nemohli běžně pořídit. Začali jsme nákupem radaru Ramer a přes podporu pořízení monitorovacího a pátracího vozidla, otevření služebny na Dolní Moravě či dron jsme se dostali až k podpoře nákupu zobrazovacích stěn umístěných na integrovaném operačním středisku v Pardubicích či vybudování preventivně informačního centra, které slouží mimo jiné pro přednášky žákům našich škol,“ vyjmenoval spolupráci s krajskými policisty hejtman Martin Netolický.

 

Generálmajor Jan Švejdar působil mezi roky 2006 a 2007 jako ředitel Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR. Poté byl do roku 2012 náměstkem ředitele pro Službu kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, kde se poté stal krajským ředitelem. Od roku 2013 do roku 2018 byl ředitelem Krajského ředitelství policie Pardubického kraje. Následně se stal policejním prezidentem, když nahradil Tomáše Tuhého. Počátkem letošního ledna požádal o rozvázání služebního poměru k 31. březnu 2022. (DoB) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku