Nakonec se dohodli

Město Pardubice - 26. 01. 2022
Nakonec se dohodli

PARDUBICE - Poslední překážka, která ještě bránila výstavbě dopravního terminálu B, je zřejmě překonána. K dohodě spěje spor města s nájemci posledních dvou bytů v domě, který má být během výstavby nového terminálu částečně zbourán. Nájemci si již vybrali byty z majetku města a v dohledné době by měla být podepsána dohoda mezi oběma stranami. Přestěhování do nových bytů nebude podle rozhodnutí nájemníků řešením dočasným, ale trvalým.

 

Nájemci, kteří dosud odmítali své dosavadní byty opustit, získají smlouvy na pronájem vybraných bytů na dobu neurčitou, město jim zajistí na vlastní náklady stěhování a poskytne jim finanční kompenzaci za komplikace, které jim stěhováním vzniknou. Uvolní si tak „ruce“ pro zahájení výstavby dopravního terminálu B pro meziměstské autobusové spoje, který nahradí dosavadní autobusové nádraží. Místo něho plánuje soukromý vlastník pozemků bytovou výstavbu. „Jsem rád, že je vše na dobré cestě a stavba terminálu začne dle našeho plánu. Kdyby se tak nestalo, mohlo by být ohroženo čerpání dotací,“ řekl primátor Martin Charvát.

 

V současné době má město již vybraného dodavatele stavby, která má začít na jaře a potrvá zhruba rok. Nový terminál bude stát v sousedství hlavního vlakového nádraží a bude navazovat na nedávno zrekonstruované přednádraží s terminálem pro městskou hromadnou dopravu. Usnadní se tak cestování a zejména přestupy všem lidem, využívajícím veřejnou dopravu. Stavba přijde na více než 128,5 milionu korun, téměř 100 milionů ale město získá z evropských peněz prostřednictvím integrované územní investice. (NaH) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý

Pozor na sobotní omezení

Pozor na sobotní omezení

Pardubický vinařský maraton přinese rozsáhlé změny MHD

Vítaná zodpovědnost

Vítaná zodpovědnost

Obyvatelé Pardubic v loňském roce vytřídili přes 400 tisíc kilogramů elektroodpadu

Posadit se půjde

Posadit se půjde

Ve Studáneckém lese vyroste nový altán