Nový rektor a jeho tým

Region - 01. 02. 2022
Nový rektor a jeho tým

PARDUBICE - Nový rektor i zcela nový tým prorektorů povede Univerzitu Pardubice v dalším čtyřletém období. Prezident jmenoval minulý týden rektorem chemika a dosavadního prorektora pro vědu a rozvoj profesora Libora Čapka. Toho do funkce zvolil Akademický senát univerzity už v listopadu.



Nový rektor Libor Čapek (47) je excelentní vědec, fyzikální chemik a absolvent Univerzity Pardubice. Devět let byl předsedou akademického senátu Fakulty chemicko-technologické a kromě členství ve vědeckých a oborových radách několika vysokých škol je hodnotitelem studijních programů Národního akreditačního ústavu.



Být rektorem Univerzity Pardubice je pro mě velká výzva a velký závazek. Chci se zaměřit na zvýšení atraktivity nabízených studijních programů. Byl bych rád, aby po uplynutí mého funkčního období byl za mnou i mým týmem vidět zřetelný výsledek práce,“ uvedl nový rektor pro časopis MY UPCE.



Součástí vedení budou ve funkcích prorektorů akademici ze čtyř fakult univerzity. Prorektorem pro vědu a tvůrčí činnost se stal docent Petr Doležel, do nynějška proděkan Fakulty elektrotechniky a informatiky, který bude zároveň statutárním zástupcem rektora. Prorektorkou pro vnitřní záležitosti bude docentka Liběna Černohorská, která je nyní dva roky proděkankou Fakulty ekonomicko-správní. Do funkce prorektora pro vzdělávání a kvalitu nastupuje docent Pavel Panoch z Ústavu historických věd Fakulty filozofické. Funkci prorektorky pro vnější vztahy přijala docentka Petra Bajerová z Fakulty chemicko-technologické. Absolventka Univerzity Pardubice se věnuje výzkumu na Katedře analytické chemie a podílí se např. na organizaci celostátně známé soutěže středoškoláků Hledáme nejlepšího mladého chemika ČR.



Kvestorem univerzity zůstává i na další funkční období Petr Gabriel, který funkci zastává od roku 2013. (MaM) Foto: A. ZEINER (Na snímku nový rektor Univerzity Pardubice Libor Čapek)

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno