Návrat k vyšším dotacím

Region - 03. 02. 2022
Návrat k vyšším dotacím

PARDUBICE - Podpora podnikatelů, škol, zaměstnavatelů i rozvoj venkova. To jsou oblasti, které chce kraj finančně podpořit i v letošním roce. Regionálnímu rozvoji chce již tradičně pomoci individuálními dotacemi, o které si zažádala Krajská hospodářská komora, P-PINK a Sdružení místních samospráv České republiky.

 

„Podporovat region v jeho rozvoji je pro nás nesmírně důležitým krokem. I proto bychom rádi podpořili tři subjekty v našem kraji celkem částkou čtyři a půl milionu korun. Individuální dotace ve výši 700 tisíc korun půjde Krajské hospodářské komoře Pardubického kraje, která bude sloužit především pro podporu Regionálních informačních míst pro podnikatele v Pardubicích, České Třebové, Chrudimi a ve Svitavách. Tato informační místa mají za cíl poskytovat zdarma informace zejména malým a středním podnikatelům, ale také realizovat semináře a odborná školení,“ uvedl radní pro regionální rozvoj Ladislav Valtr.

 

Krajská hospodářská komora Pardubického kraje však kraj žádá také o dotaci na pořádání Krajské přehlídky středních škol a zaměstnavatelů v Pardubicích.

 

Podnikatelům pomáhá také Pardubický podnikatelský inkubátor P-PINK, jehož úzká spolupráce s krajem trvá už od roku 2018. „Na zajištění zejména provozních nákladů by měla putovat dotace ve výši lehce přes tři a půl milionu. Nejen že P-PINKu pomůže s provozními náklady, ale umožní také rozšiřování komunity tvořené začínajícími společnostmi, zavedenými podnikatelskými subjekty, lokálními samosprávami nebo třeba středními školami a pardubickou univerzitou,“ dodal Ladislav Valtr. P-PINK chce mimo jiné v letošním roce rozšiřovat svoji činnost po celém kraji.

 

Se žádostí o individuální dotaci se na kraj obrátilo také Sdružení místních samospráv České republiky.

„Dotace ve výši 240 tisíc korun bude využita především na zajištění krajského managementu pro rozvoj venkova v Pardubickém kraji. Také díky této podpoře může být v našem kraji manažer, který pomáhá obcím s metodickou a legislativní podporou, pomáhá jim pořádat různá školení, akce či semináře nebo poskytuje zpětnou vazbu ze strany místních samospráv pro potřeby kraje,“ doplnil hejtman Martin Netolický. „Všechny subjekty kraj podporuje dlouhodobě, a tak ani letošní rok nebude výjimkou. Jsem rád, že po loňském roce, kdy jsme museli částky snížit, se opět vracíme k jejich navyšování,“ dodal Netolický.

 

Rozhodnutí o poskytnutí dotací je v kompetenci Zastupitelstva Pardubického kraje, které se sejde 22. února. (PaS) Ilustrační foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života