Aplikaci už bude rok

Město Pardubice - 04. 02. 2022
Aplikaci už bude rok

PARDUBICE - Příští týden tomu bude rok, co město spustilo svoji mobilní aplikaci s názvem Pardubice v mobilu. Za dvanáct měsíců si aplikace dokázala získat více než 10 tisíc uživatelů, polovina z nich je přitom aktivní a aplikaci využívá pravidelně.

 

„Celkový počet přesahující 10 tisíc uživatelů je pro mě příjemným překvapením, takové číslo jsem po roce od spuštění aplikace nečekal. Překonání desetitisícové hranice považuji za důkaz toho, že jsme se vydali správným směrem, co se způsobu komunikace s veřejností týče. Lidé evidentně chtějí být informováni i prostřednictvím mobilní aplikace, která nabízí řadu možností,“ podotýká náměstek primátora zodpovědný za oblast informačních technologií Petr Kvaš, podle jehož slov je druhou dosaženou metou také množství jednotlivých zhlédnutí, tedy kliknutí na jakoukoli dlaždici či notifikaci a podobně. „V tomto směru se nám podařilo dosáhnout dalšího vysokého čísla, počet zhlédnutí se totiž pohybuje v řádu milionů za rok. Mezi nejoblíbenější sekce přitom patří stream z kamer městského kamerového systému, aktuality, sekce dopravy či kalendář akcí a také informace o provozu MHD,“ dodává Kvaš.

 

Město by aplikaci do budoucna chtělo ještě více rozvinout a nabídnout uživatelům další možnosti. Jednou z nich by měl být dynamický jízdní řád pardubické městské hromadné dopravy. „Rádi bychom uživatelům městské hromadné dopravy v rámci aplikace nabídli, aby mohli sledovat pohyb autobusů či trolejbusů v reálném čase a mohli tak vidět jejich aktuální polohu, nikoli pouze jednotlivé jízdní řády s časy odjezdů a příjezdů,“ doplňuje za Dopravní podnik města Pardubic jeho ředitel Tomáš Pelikán.

 

Druhým vylepšením by pak mělo být propojení městské mobilní aplikace se systémem inteligentního parkování, takže by uživatelé měli k dispozici také informace o volných parkovacích místech v rámci placených zón.

 

Pardubice spustily mobilní aplikaci uzpůsobenou pro iOS a Android v únoru 2021, zájemci si ji mohou zdarma stáhnout Apple Store a Google Play nebo prostřednictvím univerzálního QR kódu, který je stejný pro obě platformy. Radnice navíc v souvislosti se spuštěním nové mobilní aplikace v minulém roce vyhlásila soutěž pro ty, kteří se ji rozhodli stáhnout do svého mobilního zařízení. Cena čekala na každého uživatele, který si aplikaci stáhl jako 300. v pořadí a nyní se možnost vyhrát vrací. Další cena čeká na toho, kdo v pořadí obsadí pozici se samými jedničkami, tedy 11 111. příčku. Výherce pak bude o výhře informován opět prostřednictvím aplikace, kde zároveň obdrží instrukce o dalším postupu. (iko) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres