Již tuto neděli

Kultura - 18. 02. 2022
Již tuto neděli

PARDUBICE - Oblíbená hravá setkání s hudbou pro děti a rodiče jsou zpět. První ze tří koncertů určených nejmladším posluchačům se uskuteční již tuto neděli 20. února od 10.30 hodin v Sukově síni Domu hudby a jeho tématem budou Slavnosti v hudbě. Další se pak uskuteční v březnu (20. března – Vlastnosti v hudbě) a v květnu (22. května – Sladkosti v hudbě).

 

„Máme radost, že po dlouhé době můžeme opět nabídnout tyto populární koncerty pro děti a navázat tak na úspěšnou tradici nedělních matiné, na které k nám obvykle chodí celé rodiny. V předchozích sezonách byly tyto koncerty beznadějně vyprodané do posledního místa a zájemce o případná volná místa jsme měli jako náhradníky na čekací listině. Letos je situace jiná – díky dvouleté pauze a absenci předplatného mají nyní jedinečnou šanci dostat se na tyto žádané koncerty i ti, na které by se jinak nedostalo. Vstupenky se totiž prodávají jednotlivě, bez předplatného, a tak je jen otázkou rychlosti reakce, zda je stihnou pořídit včas. Již nyní ale víme, že je sál z více jak 2/3 obsazen, a tak v neděli očekáváme opět plné hlediště,“ uvedla tisková mluvčí Andrea Žeravíková.

 

„Program dětských koncertů je uzpůsoben tak, aby děti opravdu bavil. Je určen dětem již od 5 let věku a protože víme, že rozhodně nevydrží sedět dlouho na místě, tak je zpestřen různými hádankami a soutěžemi. Dirigent Marko Ivanović spolu s moderátorem Petrem Kadlecem, kteří obdobné koncerty realizují také v pražském Rudolfinu, neváhají děti zvednout ze sedadel, zapojit je do dění na jevišti a rozpohybovat celý sál. Zábavnou formou jim tak přiblíží krásy hudby a okomentují jednotlivé hudební ukázky.

 

Nyní v neděli zazní například Händelova slavnostní Hudba k ohňostroji, Mozartova Figarova svatba, Ohňový tanec z baletu Čarodějná láska či Škoda lásky. A kdo ví, možná dojde i na společný zpěv. Necháme se překvapit, co si na posluchače tato dvojice tentokrát přichystá,“ přiblížila průběh matiné koncertní manažerka Vladislava Kopecká.

 

Vstupenky lze zakoupit online (web filharmonie kfpar.cz), v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky v Pardubicích a také přímo na místě. (zr) Foto: KF Pardubice

Mohlo by vás zajímat:

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková