Krajské centrum je již otevřeno

Region - 02. 03. 2022
Krajské centrum je již otevřeno

PARDUBICE – Občanům napadené země se od středy dostane pomoci i v našem krajském městě. Během necelých dvou dnů se podařilo v budově Krajského úřadu Pardubického kraje otevřít Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině. Nachází se v takzvané bývalé reálce a bude sloužit jako základní informační a kontaktní místo pro ukrajinské občany přijíždějící do České republiky.



Vytvoření tohoto centra bylo opravdu bleskové. V neděli jsme začali od nuly malováním na tabuli, v pondělí jsme upřesňovali plány, nákresy, náčrty, v úterý vyřešili technické obtíže a ve středu ve 14.30 hodin jsme mohli otevřít pro první klienty. Postup krajské samosprávy a vybraných státních institucí při vytváření Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině byl koordinovaný a jsem rád, že se to v takto krátkém čase podařilo," uvedl hejtman Martin Netolický.

 

 

Společné kontaktní místo pro Pardubický kraj, cizineckou policii, odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ČR, Správu uprchlických zařízení, Úřad práce ČR, zdravotní pojišťovnu a humanitární pomoc bylo zřízeno v osvědčených prostorách Sálu Jana Kašpara, který do podzimních měsíců sloužil jako velkokapacitní očkovací centrum.

 

 

První příchozí byli odbaveni záhy po otevření centra a všechny formality jim byly vyřízeny. Na místě jsou zřízeny rovněž dětský koutek a místnost s deseti lůžky pro případný odpočinek po cestě.

 

 

Centrum bude otevřeno v režimu 24 hodin, sedm dní v týdnu. V plném rozsahu od 8 do 16 hodin, v redukovaném rozsahu pak od 16 do 8 hodin ráno. (DoB, ro) Foto: ROMAN MARČÁK

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury