Sběrné místo upravuje dobu

Město Pardubice - 05. 03. 2022
Sběrné místo upravuje dobu

PARDUBICE - Odhodlání Čechů pomoci Ukrajině v jejich boji za nezávislost země nepolevuje. Lidé, vedle finančních darů, dál nosí na sběrná místa vše, co by mohlo válkou sužované zemi pomoci. Ze sběrného místa, které otevřelo město Pardubice v areálu Vodovodů a kanalizací v úterý odpoledne, již ve středu odjela první zásilka do krajského centrálního skladu v České Třebové. I přesto jsou skladovací prostory plné. Od příštího týdne toto sběrné místo, na které se vjíždí z Milheimovy ulice, upravuje provozní dobu.



Od příštího týdne budeme přijímat věci určené pro Ukrajinu v pondělí a ve středu od 16:00 do 18:00 hodin, od víkendu 12. února bude místo otevřené pouze v sobotu od 13:00 do 19:00 hodin. První dny provozu ukázaly, že lidé chodí spíše odpoledne. My zde provoz zajišťujeme vyloženě dobrovolnicky, vedle svých zaměstnání, a musíme tedy hospodařit i s vlastním časem a silami. A pomáhat Ukrajině bude třeba ještě dlouho,“ řekl Jiří Chmelík, velitel JSDH městského obvodu Pardubice I, která sběr materiálu a jeho další distribuci, spolu s ukrajinskými dobrovolníky, organizuje.



Lidé sem přinášejí tašky a krabice s nejrůznějším sortimentem. Od trvanlivých potravin, přes čistící prostředky, hygienické potřeby, kojeneckou a dětskou výživu, přikrývky a spacáky, až po oblečení a různý textil. „Ukrajinci jsou vděčni za každou pomoc. V tuto chvíli nám jde ale prioritně o pomoc těm, kteří zůstali v napadené zemi. Raněných přibývá, a proto je v současné době nejvíc potřebný zdravotnický materiál. Obvazy, dezinfekce a vše, co jim může pomoci v boji s agresorem,“ dodal Chmelík. (NaH) Foto: MmP

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií