Tři góly za jediný bod

Fotbal - 05. 03. 2022
Tři góly za jediný bod

PRAHADlouho předlouho čekali věrní příznivci FK Pardubice na to, aby se jejich tým ujal v utkání vedení. V zápase 24. kola Fortuna:ligy proti českobudějovickému celku hraném dnes odpoledne ve vršovickém Ďolíčku takový moment přišel. Po pěkných šancích Kostky v 7. a Matějky ve 20. minutě se ve 24. blýskl Solil, síť za brankářem hostí Vorlem se však rozvlnila až o dvě minuty později. Byl to Cadu, kdo nádherně přihrál – a Solil nezaváhal. Obě mužstva předváděla solidní fotbal, hosté však působili přece jen techničtěji a zkušeněji. Domácí nevydrželi - ve 43. minutě střelou z třicetimetrové dálky Hora srovnal.

 

Další radost pro Pardubice nastala pět minut po zahájení druhé půle. Perfektní spolupráci Hufa s Vackem korunoval druhý gól domácích. O sedm minut později však z nepřehledné skrumáže před domácím golmanem Letáčkem vyrovnal Havel. Po faulu na Solila v pokutovém území v 63. minutě se sedm minut přezkoumával VAR, Cadu penaltu v 70. bezpečně proměnil a Pardubice opět vedly. Kolem 80. minuty pak hrály přímo ukázkově skvěle. Pomohlo střídání a čerství Nana a Černý. Šok nastal v 87. minutě – z přímého kopu Ćoliće došlo opět k vyrovnání. A dělbu bodů nezměnil ani závěrečný nápor domácích v desetiminutovém prodloužení.

FK Pardubice – SK Dynamo České Budějovice 3:3 (1:1). Přihlíželo 645 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku střelec prvního gólu Pardubic Tomáš Solil)

 

Mohlo by vás zajímat:

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Pardubičtí fotbalisté si odvážejí z pražského Edenu prohru 0:3