Nový web města

Město Pardubice - 08. 03. 2022
Nový web města

PARDUBICE - Nový přístup, orientace na potřeby návštěvníka, nové uspořádání a grafika. Město vstupuje do měsíce března se zbrusu novým webem, jehož moderní podoba nabídne návštěvníkům nejen přehlednější uspořádání informací. Díky rozšíření obsahu o Turistické infomační centrum a Městskou policii Pardubice se navíc již nejedná pouze o web pardubického magistrátu a městských obvodů, ale obecně o web města.

 

„Po několika odkladech o zprovoznění nového webu je od tohoto týdne spuštěn zcela nový web, který splňuje standardy moderních webových stránek, proti původní verzi je co se jednotlivých sekcí týče přehlednější a navíc plně responzivní, což byl právě jeden z velkých nedostatků předchozí verze, web je tak nyní uzpůsobený i k prohlížení na mobilních telefonech,“ informuje náměstek primátora Petr Kvaš s tím, že novou podobu webovek pro město zpracovala firma, která má řadu zkušeností nejen s tvorbou webových stránek pro různé společnosti, podílela se také na přípravě webů pro oblast samosprávy.

 

Návštěvník hned na úvodní stránce uvidí přehledný rozcestník vytvořený na základě potřeb těch, kteří na web vstupují. „Jednotlivé informace jsou tak rozděleny do sekcí Občan, Turista, Podnikatel, Média, Město a samozřejmě nechybí ani menu a možnost vyhledávání. V tomto případě mám velkou radost, že fulltextové vyhledávání funguje o poznání lépe, než jak jsme byli v případě starého webu zvyklí. Samozřejmě očekáváme i negativní reakce, jelikož zvyk je železná košile a nová grafická podoba stránek je opravdu velmi odlišná. Věřím však, že lidé si k nové podobě webu cestu najdou,“ dodává Kvaš.

 

Spuštění nového městského webu s sebou nese také sjednocení podoby webovek jednotlivých městských obvodů, Turistického informačního centra Pardubice a Městské policie Pardubice, které budou přesunuty pod městský web. Stávající internetové adresy infocentra a strážníků tak již budou pouze odkazovat na nové webové stránky města, které jsou i nadále přístupné na adrese www.pardubice.eu. (iko) Foto: MmP

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý