Jen do soboty, pak jinam

Město Pardubice - 17. 03. 2022
Jen do soboty, pak jinam

PARDUBICE - Sběrné místo humanitární pomoci pro Ukrajinu, které město zřídilo v Milheimově ulici, v prostorách garáží společnosti Vodovody a kanalizace, tuto sobotu ukončí svůj provoz. Ve městě dál funguje dalších šest sběrných míst, kam je možno humanitární dary pro Ukrajinu nosit.

 

„Centrum jsme otevírali v době, kdy se pomoc Ukrajině teprve rozbíhala. Jeho provoz po celou dobu zajišťovali dobrovolní hasiči a já bych jim všem za to chtěl velmi poděkovat. Mají ovšem i jiné povinnosti, a protože v provozu je řada dalších sběrných míst v Pardubicích, kam je možno pomoc Ukrajině směřovat, rozhodli jsme se provoz tohoto centra ukončit. Naposled bude přijímat materiál tuto sobotu 19. března od 13 do 18 hodin,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

 

Městské centrum humanitární pomoci bylo v provozu od 1. března. Při příjmu materiálu i jeho odesílání se střídali členové jednotek dobrovolných hasičů z Pardubic I, Slovan a Opočinku, jejich kolegové z dalších obcí pardubického okresu pak odváželi vytříděné věci k další distribuci.

 

„Sedm dodávek s vleky jsme odvezli do krajského skladu humanitární pomoci v České Třebové, deset jsme jich vezli přímo na Ukrajinu. Pardubickému Krajskému asistenčnímu centru pomoci Ukrajině jsme předali 60 dek, dvacet ukrajinských uprchlíků jsme vybavili potřebnými věcmi přímo ve sběrném centru,“ řekl Jiří Chmelík, velitel JSDH městského obvodu Pardubice I. s tím, že vedle této činnosti dobrovolní hasiči pomáhají s dalšími aktivitami, souvisejícími se zajištěním pomoci válečným uprchlíkům, například je podle potřeby rozvážejí do míst jejich ubytování. (NaH) Foto: MmP

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý