Všichni lídři jsou rodáky

Volby 2022 - 28. 03. 2022
Všichni lídři jsou rodáky

PARDUBICE - „Červeno bílá, to je naše síla“, tímto sportovním pokřikem pardubických fanoušků by se stručně dala popsat barva pro kampaň do podzimních komunálních voleb nově vzniklého uskupení SPOLEČNĚ PRO PARDUBICE. Březen přináší nejen zveřejnění jejich barev, ale také první silné předvolební téma – bezpečnost v ulicích Pardubic.

 

 

Volební kampaň odstartovalo uskupení spojující Sdružení pro Pardubice, Pardubáky, Pardubice pro lidi a Patrioty Pardubic nezvykle brzy, a to již v pátek 18. března, tedy zhruba půl roku před volbami. „Jelikož je sloučení lokálních uskupení pro většinu lidí novinkou, chceme jim o nás říci již nyní, aby nás občané mohli více poznat,“ sdělil František Brendl, dvojka připravované kandidátky. V ulicích Pardubic se tak objevuje několik billboardů, spouštějí se také webové stránky a aktivují se sociální sítě. To vše v barvách, které jsou pro Pardubice typické. „Každé z našich uskupení v minulosti preferovalo různé barevné kombinace. Spojená čtyři ryze pardubická uskupení bude provázet celé volební období kombinace čistě pardubických barev, tedy červené a bílé,“ vysvětluje René Živný, kandidát na primátora a lídr uskupení.

 

Pardubice mají v srdci

 

Všichni lídři jsou rodáky z Pardubic, kde celý život žijí a Pardubice mají v srdci. Proto jsou přesvědčení, že vědí, co Pardubice trápí, a mají tak spoustu vizí, jak pomoci s jejich rozvojem. Názory občanů totiž slýchají všichni každý den v ulicích města. „Chceme postupně pardubické obyvatele seznamovat se směrem, kam bychom chtěli město vést. Máme připravené investice, které občanům zpříjemní a ulehčí život v Pardubicích,“ doplňuje Petr Králíček, trojka společné kandidátky.

 

Výhodou uskupení je, že se nemusí tvářit jako členové parlamentních stran, a tedy ani nejsou vázaní diktátem celorepublikové politiky z Prahy. Na druhou stranu nejde o politické nováčky bez zkušeností v politice. „V posledních letech naši starostové úspěšně řídí několik městských obvodů (Králíček, Čapek, Jirout), působili jako náměstci na samotném městě (Brendl), či dokonce v radě Pardubického kraje, jako lídr René Živný,“ dodává Jiří Lejhanec, čtyřka společné kandidátky.

 

Bezpečnost obyvatel

 

René Živný také odtajnil jedno z nosných témat, které místní obyvatele trápí a které chtějí zástupci Společně pro Pardubice řešit, a tím je bezpečnost obyvatel, především pak v nočních hodinách. „Nechci tady strašit nějakými imigranty, to je výmysl extremistů, ale pravdou je, že si spousta lidí stěžuje na velký hluk a nepořádek minimálně v centru města a velkých sídlištích, kde se v nočních hodinách často pohybují skupinky přiopilých lidí, pro něž nějaká pravidla zrovna nejsou na prvním místě. Je nepřípustné, aby tyto skupinky obtěžovaly či dokonce napadaly jiné lidi. Tomu se musí jasně zabránit. Rozhodně chceme vést provozovatele zábavních podniků k odpovědnosti, a především pak pomoci nastavit spolupráci mezi nimi a městskou, potažmo státní policií. Pokud dnes například v sobotu dopoledne povezete dítě na trénink do místního Sokola, tak se zhrozíte, co za nepořádek dokázali přes noc udělat návštěvníci protějšího baru. A jaký hluk je v noci slyšet právě od lidí putujících mezi bary, o tom nemá cenu ani diskutovat. Ať se lidé baví, ale v rámci slušných pravidel a ohleduplnosti k ostatním. Osobně jsem zažil mnohokrát, jak například do skleněné výplně podchodu na Karlovině napadne ve tři ráno nějakého siláka házet dlažební kostkou,“ vysvětluje René Živný. (zr, PI)

Mohlo by vás zajímat:

Návrat exprimátorky

Návrat exprimátorky

Na kandidátce Žijeme Pardubice se objeví Štěpánka Fraňková

Žijeme Pardubice

Žijeme Pardubice

Představila se nová koalice, jejím lídrem je Jakub Rychtecký

SPOLU chce vyhrát volby

SPOLU chce vyhrát volby

Kandidátem na primátora bude Jan Mazuch z ODS

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech