Underground touží po Senátu

Apríl - 01. 04. 2022
Underground touží po Senátu

PARDUBICE – „Už zase přichází čas, aby do věcí veřejných promlouval underground, jako tomu bylo v takzvaných devadesátkách,“ prohlásil v posledním březnovém dni Milan Rybička z Pardubic, který se rozhodl kandidovat jako nezávislá osoba v podzimních volbách do Senátu Parlamentu České republiky.

 

Pod maskou přihlouplé serióznosti a vynucovaného respektu k úřadům a institucím se dějí v naší republice na všech úrovních kriminální zvěrstva, která je nutno nejen pojmenovat, ale především je zapotřebí jim zabránit,“ uvedl 45letý všestranně aktivní příslušník místní nezávislé komunity ze sídliště Cihelna-Sever, jenž sám sebe charakterizuje jako muže mnoha profesí, bývalého bubeníka undergroundových kapel, dobrého kuchaře a otevřeného člověka. „Dlouho jsem žil stranou oficiálních nesmyslů a nechal si, stejně jako většina lidí, všelicos líbit. Teď už mně došla trpělivost.“

 

České politice schází podle Rybičky lidský rozměr. „A protože už jen díky svému příjmení dobře vím, že ryba smrdí od hlavy, rozhodl jsem se přeskočit lokální pinožení a kandidovat rovnou do nejvyšší komory parlamentu,“ zdůvodnil pro Týdeník Pernštejn svůj krok s tím, že konečně naplňuje i věkový limit, aby se mohl stát kandidátem do Senátu. „Zároveň bych tam byl jedním z nejmladších, což je také dobře, protože zákony a politiku nemohou dělat jen stáří páprdové,“ dodal s upřímností, jež je mu podle všech přátel a známých, kteří mu jeho rozhodnutí schválili, bytostně vlastní.

 

Odhalit se v drsné předvolební kampani mu prý nebude činit žádné potíže. „Svlékal jsem se veřejně v životě již mnohokrát a nikdy jsem necítil stud. Proč taky,“ uvedl Milan Rybička. Obavy nemá ani ze svých protikandidátů. „Horská je dobrá, ale už tam sedí dost dlouho. Po Charvátovi zbyl v Pardubicích slavný špunt, ale po mně jich zůstalo na světě mnohem víc. A o Kvašovi a ostatních snad ani nechci mluvit,“ vyjádřil se ke konkurenci. Nejvíce si zakládá na své znalosti drsného života na okraji společnosti, tudíž prý dobře , co lidi „dole“ nejvíce trápí a štve. Za podstatnou přitom pokládá svou nezávislost. „Jistý čas jsem byl závislý pouze na alkoholu, ale i to už je pryč,“ dodal Rybička.

 

Svou osobní kampaň do podzimních senátních voleb, které se v obvodě Pardubic uskuteční souběžně s komunálními volbami, hodlá vést především kontaktním způsobem. „Obejdu všechny restaurace a hospody, kde rád každého vyslechnu a předložím svoje vize. Korumpovat přitom ale nikoho nehodlám a účty za štamgasty platit nebudu,“ přiblížil svůj plán. „Byl bych rád, aby tomu bylo přesně naopak a voliči útratu zatáhli za mě. Na rovinu jim totiž chci dát najevo, co je čeká, když mě zvolí. Anebo když dají svůj hlas komukoli jinému,“ uzavřel své vystoupení zatím tak trochu tajemný kandidát, jenž chce svou pravou tvář odkrývat veřejnosti teprve postupně. (prí) Foto: JOSEF RYCHTA

Mohlo by vás zajímat:

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem