Složili novou Tatrovku

Region - 01. 04. 2022
Složili novou Tatrovku

HOLICE - Pardubický kraj zakoupil nové vozidlo Tatra Phoenix pro Správu a údržbu silnic Pardubického kraje. Vůz však nebyl zkompletován v Kopřivnici, složili jej žáci Střední školy automobilní Holice. Díky projektu Tatra do škol se tak mohli seznámit s nejnovější technikou a složit si opravdu originální skládačku.


„Jedná se o vskutku unikátní projekt, který nikdo jiný nenabízí a je úžasnou příležitostí pro běžného žáka na škole automobilního typu. Tato zkušenost posouvá dopředu nejen studenty, ale i vyučující, kteří se díky projektu dostanou k technologiím, k nimž by se jinak nedostali. Byl bych opravdu rád, aby spolupráce s Tatrou přetrvala i do budoucna a těším se na další příležitosti pro naše automobilní školy,“ uvedl radní pro školství Josef Kozel.

 

V současné době je to pro Pardubický kraj již druhé vozidlo, které si studenti v rámci projektu vyzkoušeli složit. První šlo do Ústí nad Orlicí a pro příští rok kraj plánuje zakoupit další dvě.

 

Tatra Phoenix má ve Správě a údržbě silnic Pardubického kraje jedno z nejvyšších zastoupení. Tatrovky jsou u nás obecně velmi oblíbené, celkem jich máme ve flotile 47. Jsem proto rád za takto skvělý a ojedinělý projekt, který nám umožní rozšířit vozový park o další vozidlo této značky. Ten zároveň umožní studentům získat tolik cenných zkušeností, ale i mnoho zážitků. Kdo by si nechtěl složit Tatrovku a navštívit továrnu, kde se vyrábí? Mě by to jako studenta automobilky rozhodně lákalo,“ dodal náměstek hejtmana pro dopravu Michal Kortyš. (PaS) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku