Bod s Jabloncem je málo

Fotbal - 03. 04. 2022
Bod s Jabloncem je málo

PRAHANedůsledné držení míče, roztěkanost spojená s nepřesnou kombinací a nepřipravenost na nenadálé situace – tak by se dala charakterizovat hra FK Pardubice na počátku utkání 27. kola Fortuna:ligy, v němž v Ďolíčku přivítal coby domácí tým hosty z Jablonce. První pěkná chvíle Pardubic přišla ve 30.minutě po akci Rezek – Černý – Kostka, žel, střela posledně jmenovaného mířila mimo branku. Po dvou rohových závarech před jabloneckou brankou následoval v 35. minutě sólový únik rychlonohého Malinského a přes úsilí brankáře Markoviče i obětavého Kostky se dostali Severočeši do vedení 1:0. Ve 42. minutě měl dvě šance na vyrovnání Čihák, po druhé skrumáži však zároveň skončil na nosítkách se zraněním Černý, jehož nahradil na hřišti Huf.

 

A byl to právě Huf, jenž ve 48. minutě perfektně zpracoval dlouhý centr a dobře umístěnou hlavou srovnal stav na 1:1. Zápas začal probíhat v režii Pardubických, kteří byli mnohem iniciativnější. Vyloženku hlavou spálil v 67. Rezek, pěknou střelou se blýskl v 70. Solil. Ovšem i Jablonečtí několikrát zahrozili. Utkání se změnilo v nervózní bitvu, plnou nepřesností na obou stranách a také žlutých karet. Síť se však ani za jednou z branek již nerozvlnila.

 

Domácí tedy opět v Ďolíčku nevyhráli. Bude další pouhý bod při konečném účtování stačit?

 

FK Pardubice – FK Jablonec 1:1 (0:1). Přihlíželo 665 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku pardubický Filip Čihák blizoučko vyrovnání v závěru první půle)

 

Podrobný referát přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici ještě dnes kolem 22. hodiny v Archivu tištěných vydání v sekci Premium.

Mohlo by vás zajímat:

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději