Maraton zamíchá dopravou

Město Pardubice - 07. 04. 2022
Maraton zamíchá dopravou

PARDUBICE – V sobotu 9.4. se bude konat v centru města Pardubický vinařský půlmaraton. Přinese řadu změn v organizaci dopravy a dotkne se i linek MHD.

 

V době konání sportovní akce bude pro MHD uzavřena tř. Míru, Sukova tř., nám. Republiky, Smetanovo nám., Jahnova, Bubeníkova, Husova, Sakařova, Kunětická a Studentská ulice i část ul. Dašické a Štrossovy.

Uzavřeny budou i dva jízdní pruhy Masarykova nám. a Hradecké ulice od křižovatky s tř. Míru ke křižovatce s Poděbradskou ul.

 

Po dobu konání závodů nebudou obsluhovány zastávky: Sukova, Nám. Republiky, Karla IV., Třída Míru, Sakařova, Holubova, Bezdíčkova, Zlatá štika, Na Haldě, Na Bukovině, Krajský úřad, Univerzita, Cihelna,točna, Fáblovka, Staré Hradiště,hostinec, U Kostelíčka, Štrossova, Na Okrouhlíku, Masarykovo nám. ve směru do Polabin i na Sukovu třídu, Zimní stadion, Stavařov ve směru do Polabin.

Pro zastávku Hradecká ve směru ke Globusu bude zřízena náhradní zastávka u parkoviště před SOU v Poděbradské ul. Za zastávku Staré Hradiště, hostinec bude zřízena náhradní proti zastávce Staré Hradiště,OÚ.

 

Odklonové trasy linek MHD v době od 7:00 do 17:00 hod.:

Linka č. 1 – bude obousměrně vedena po trase 17. listopadu – Palackého – K Polabinám – Masarykovo náměstí – 17. listopadu a dále po své trase.

 

Linka č. 2 – obousměrně ze zastávky Slovany,Dašická po rychlodráze, kde obslouží zastávky K nemocnici a Hlaváčova, Masarykovo nám. a dále po své trase. Ve směru na Zámeček obslouží zast. K Polabinám jako náhradu za Masarykovo nám.

 

Linka č. 5 – bude obousměrně vedena po trase na zast. 17. listopadu – Palackého (náhrada za Masarykovo nám.) a dále po rychlodráze, kde obslouží zastávky Hlaváčova, K nemocnici a Na Drážce a dále po své trase.

 

Linka č. 6 – z Dukly nám. bude vedena po své trase na zast. Výzkumný ústav, přejede na rychlodráhu, kde obslouží zast. Hlaváčova, ve svém směru obslouží zastávku Masarykovo nám. a dále po své trase. Ve směru na Duklu obslouží zastávku K Polabinám jako náhradu za Masarykovo nám. 

 

Linka č. 8 a 88 – z Dubiny pojede po své trase na zast. K nemocnici - na rychlodráze obslouží zast. Hlaváčova. Ve svém směru obslouží zast. Masarykovo nám. Ve směru na Dubinu obslouží zast. K Polabinám jako náhradu za Masarykovo nám., zast. Hlaváčova a zast. K nemocnici. Dále po své trase.

 

Linka č. 9 – z Hůrek bude vedena po své trase na zast. Husova. Na objízdné trase obslouží zast. Židov, točna, Na Drážce, K nemocnici, Hlaváčova a ve svém směru i zastávku Masarykovo nám. Ve směru na Hůrka obslouží zast. K Polabinám jako náhradu za Masarykovo nám., zast. Hlaváčova, K nemocnici, Na Drážce, Židov,točna a dále po své trase.

 

Linka č. 11 – z Dubiny,sever bude vedena na zast. Na Drážce a dále po obousměrné objížďce po rychlodráze, kde obslouží zast. K nemocnici a Hlaváčova. Dále pojede po Palackého tř. do zast. K Polabinám. a dále k zimnímu stadionu.

 

Linka č. 13 – bude vedena z Ohrazenic na náhradní zastávku K Polabinám (za Masarykovo nám.) a dále po obousměrné objížďce po rychlodráze, kde obslouží zastávky Hlaváčova a K nemocnici. Ze zastávky Na Drážce pojede po své trase. V opačném směru obslouží zast. Masarykovo nám. a dále ve své trase.

 

Linka č. 28 – bude vedena ze zastávky Slovany,Dašická obousměrně po rychlodráze, kde obslouží zast. K nemocnici a Hlaváčova, do zastávky K Polabinám a dále na Závodu Míru.

 

Odklonové trasy linek MHD v době od 9:00 do 16:00 hod.:

Linka č. 3 a 33 bude ve směru na Lázně Bohdaneč (Globus) vedena odklonem ze zastávky Palackého, do zast. K Polabinám a náhradní zast. Hradecká v Poděbradské ul. Spoje neobslouží zastávky Zimní stadion a Stavařov.

 

Linky č. 7, 11, 14, 17 – ve směru do Polabin obslouží zast. K Polabinám a vynechají zastávky Zimní stadion a Stavařov.

 

Linka č. 10 – ve směru na Cihelnu obslouží zast. K Polabinám jako náhradu za Masarykovo nám., vynechá zast. Zimní stadion a Stavařov a dále bude vedena na náhradní výstupní zastávku Hradecká. Ve směru k nádraží obslouží zastávku Hradecká jako náhradní zastávku za zastávky Cihelna,točna a Univerzita.

 

Linka č. 16 – ve směru do Němčic (Dřítče) obslouží zastávku K Polabinám (náhrada za Masarykovo nám.), vynechá zastávky Zimní stadion a Stavařov, obslouží náhradní zast. Hradecká v Poděbradské ul. za zast. Univerzita a Cihelna,točna. Dále pokračuje přes Ohrazenice do náhradní zast. Staré Hradiště, hostinec. Spoje ve směru k Hl. nádraží obslouží zastávku Staré Hradiště,OÚ a dále pak zast. Hradecká jako náhradní za zastávky Cihelna,točna a Univerzita. (DPMP) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Radnici navštívili studenti z Tchaj-wanu

Program výměnného pobytu je velmi pestrý