Prezentiáda 2022

Region - 12. 04. 2022
Prezentiáda 2022

PARDUBICE - Školy se hemží talenty a je potřeba je objevit, podpořit, nasvítit a odstartovat správným směrem. Studenti středních škol mají přirozeně vysokou kreativitu a z ní se odvíjejí nápady. Někdy využitelné, někdy trochu bláznivé. To potvrdila i soutěž „Prezentiáda 2022“ na Gymnáziu Mozartova.

Když se studentíci navzájem trochu vyhecují, tak dokáží svůj nápad i sebe srozumitelně a lákavě „prodat“. A to je právě podhoubí, které se dá využít v podnikání. Mladí, akční, s nápadem… S nimi Pardubický podnikatelský inkubátor, P-PINK, umí pracovat.

Úkolem Pardubického podnikatelského inkubátoru, P-PINK, je pomoc rodícím se podnikatelům. Začíná to vyhledáváním talentů a potenciálních budoucích podnikatelů. Velkým zdrojem jsou mimo jiné i všechny střední školy v našem kraji. Robin Langer, manažer inkubace P-PINK, pracoval v porotě při soutěži Prezentiáda 2022.

Mladí lidé jsou naší budoucností a je potřeba podporovat je a dávat jim možnosti, aby nalezli své silné stránky a také své osobní vášně. Pokud zjistí, v čem jsou dobří a co je baví, tak to pro ně může být i návod, jakým směrem by mohla směřovat i jejich budoucí profesní kariéra a ta má – jak je známo – mnoho podob i třeba ve formě zahájení vlastního podnikání,“ uvedl Robin Langer. (zr) Foto: P-PINK

Mohlo by vás zajímat:

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno

Cyklobusy jinak

Cyklobusy jinak

Do nové turistické sezóny vyjedou tři linky