Pozor, podstatná změna!

Region - 13. 04. 2022
Pozor, podstatná změna!

PARDUBICKO - Pardubický kraj již v březnu zahájil předběžnou registraci žádostí o vlnu kotlíkové dotace, které budou určené pro žadatele s nižšími příjmy. Vzhledem k mezinárodní situaci a nejistým prognózám v oblasti dodávek ruského plynu přistoupilo Ministerstvo životního prostředí ke změnám v podmínkách dotace a omezení podpory na plynové kondenzační kotle.

 

„Ministerstvo životního prostředí reaguje na aktuální mezinárodní situaci a s ohledem na nejisté prognózy v oblasti dodávek ruského plynu mění částečně podmínky pro poskytnutí dotace na výměnu kotle na pevná paliva nesplňujícího 3., 4. a 5. emisní třídu,“ uvedl radní pro regionální rozvoj a evropské fondy Ladislav Valtr. „Nově platí, že dotace na plynový kondenzační kotel bude poskytnuta pouze v případě, kdy ke dni 30. 4. 2022 byla výměna kotle již realizována nebo byla nejdéle k tomuto datu vystavena závazná objednávka. Toto omezení bude kompenzováno navýšením maximální výše dotace na tepelná čerpadla o 50 tisíc korun, tedy ze 130 tisíc korun na 180 tisíc korun,“ řekl radní Valtr.

 

Aktualizované podmínky kotlíkových dotací pro nízkopříjmové domácnosti jsou uvedeny na webu Pardubického kraje https://www.pardubickykraj.cz/kotlikove-dotace/115559/kotlikove-dotace-pro-nizkoprijmove-domacnosti-v-pardubickem-kraji.

(DoB)

Mohlo by vás zajímat:

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno

Cyklobusy jinak

Cyklobusy jinak

Do nové turistické sezóny vyjedou tři linky 

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Ve sněmovně by ho měl v klubu SPD nahradit Marcel Dlask

Podvečerní zásah hasičů

Podvečerní zásah hasičů

Čtyři jednotky likvidovaly požár chaty

Dirección Girona

Dirección Girona

Pardubické letiště má nové spojení se Španělskem