Patnáct let od založení

Region - 13. 04. 2022
Patnáct let od založení

PARDUBICE - Fakulta zdravotnických studií zdejší univerzity pořádá příští týden ve středu prestižní mezinárodní konferenci Kvalita a její perspektivy s podtitulem Nové výzvy ve zdravotnictví. Akce, na které se podílí také univerzity ze Slovenska a Malty, je letos součástí oslav 15. výročí od vzniku fakulty.

 

Na konferenci se setkají akademičtí pracovníci, vědci a odborníci, kteří se zabývají obory ošetřovatelství a porodní asistence, ale i profesionálové, kteří pracují v oblasti zdravotní nebo sociální péče. Konference v aule Univerzity Pardubice se zúčastní mimo jiné zástupci ze Slovenska, Polska, Malty a USA. Součástí akce bude společenský večer, během kterého fakulta ocení významné osobnosti, které stály u jejího vzniku a rozvoje.

 

„Za 15 let fungování se Fakulta zdravotnických studií stala kvalitním zázemím, které vzdělává všeobecné sestry, záchranáře a další potřebné zdravotnické nelékařské profese. O naše studijní programy je velký zájem. Je pro nás důležité, že si můžeme s kolegy, zakladateli i profesními partnery připomenout vznik naší fakulty, porovnávat její rozvoj v kontextu rozvoje jednotlivých profesí a jejich vzdělávání doma i ve světě. Konference je pro nás také významnou platformou pro spolupráci,“ říká děkanka Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice Jana Holá.

 

Mezi aktivitami, které jsou součástí oslav, nechybí fotografická soutěž pro studenty Moje FZS, sportovní hry, Den s fakultou nebo také odborné akce Kongres perioperačních sester a setkání expertů Chirurgie pánevního dna. Oslavy zakončí v říjnu Den krajského zdravotnictví. Akce pro žáky základních škol a studenty středních škol představí všechny možnosti studia a ukáže také na uplatnění absolventů.

 

Fakulta zdravotnických studií Univerzity Pardubice vznikla v lednu 2007 transformací Ústavu zdravotnických studií. Nabízí studium v 5 bakalářských a 4 magisterských studijních programech. V současné době fakulta vzdělává více než 900 vysokoškoláků, počet zájemců o studium nelékařských zdravotnických oborů se na Univerzitě Pardubice každý rok zvyšuje. (MaM) Foto: A.ZEINER

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury