150 řidičů překročilo rychlost

Region - 29. 04. 2022
150 řidičů překročilo rychlost

PARDUBICKO - Od pátku 22. do středy 27. dubna probíhala v Pardubickém kraji další z řady dopravně bezpečnostních akcí zaměřená na rychlost a věnování se řízení. „Kolegové z dopravní policie v průběhu těchto dní namířili svou pozornost též na dodržování pravidel na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, držení hovorového zařízení při řízení a dalších ustanovení silničního zákona,“ upřesnila policejní preventistka Veronika Šmejkalová.


Akce se zúčastnilo téměř padesát dopravních policistů, kteří zkontrolovali 256 vozidel a zjistili 194 dopravních přestupků, které v 175 případech vyřešili blokovou pokutou.

 

„Rychlost porušilo neuvěřitelných 150 řidičů. Třináct řidičů jsme oznámili do správního řízení a ostatní odjeli s blokovou pokutou. Nevyhovující technický stav vozidla zjistili kolegové v 11 případech a nepoužití bezpečnostních pásů u 9 osob,“ popisuje Šmejkalová.


Rychlostí 182 km/h se proháněl řidič motocyklu mezi obcemi Svatý Jiří a Jehnědí na Orlickoústecku. Na Chrudimsku byla nejvyšší rychlost naměřena řidiči Škody Felicie, který jel v obci rychlostí 85 km/h. Na Pardubicku spěchala řidička bílé Škody Octavia rychlostí 116 km/h mimo obec. Dva řidiči nepřekročili pouze nejvyšší povolenou rychlost, ale provedenou dechovou zkouškou u nich byl zjištěn i alkohol.

 

„Kontroly stále probíhají, a jelikož před sebou máme „čarodějnický“ víkend, chovejme se ohleduplně a ukázněně, ať si „nepřičarujeme“ nějakou tu pokutu,“ vyzývá preventistka. (zr) Foto: PČR

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury