Z účtu jí zmizelo 240 tisíc

Region - 05. 05. 2022
Z účtu jí zmizelo 240 tisíc

PARDUBICE - Minulý týden se na místní oddělení Policie ČR do Polabin dostavila žena, která se stala terčem podvodníka. Na internetovém portále nabízela k prodeji koženou bundu.

 

Na inzerát zareagovala neznámá žena, s tím, že má o bundu zájem a že ji má prodávající poslat prostřednictvím jedné známé zásilkové služby. Následně poškozené přišel e-mail, který vypadal, že je od zásilkové společnosti. Bylo potřeba kliknout na přiložený odkaz a vyplnit tam číslo platební karty, její platnost a CVC kód. Žena uvěřila, že tento postup je správný, a všechny údaje zadala. Následně zjistila, že přišla o 240 tisíc korun.

 

Naštěstí ztrátu peněz zjistila včas a okamžitě se obrátila na policisty. „Kolega z obvodního oddělení ihned využil zákonných možností k zajištění finanční hotovosti. Díky tomu a díky včasnému oznámení poškozené se podařilo polovinu peněz zajistit. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů podvod, neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku,“ popisuje tisková mluvčí krajské policie Dita Holečková.

 

„Opětovně upozorňujeme občany, aby byli velmi obezřetní při online platbách a nereagovali na žádné odkazy a linky od neznámých osob, nevyplňovali žádné osobní údaje ani údaje o platebních kartách nebo přístupová hesla do internetového bankovnictví,“ zdůrazňuje mluvčí Holečková. (zr) Foto: penize.cz

Mohlo by vás zajímat:

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech