Pořídí potřebné prostředky

Město Pardubice - 05. 05. 2022
Pořídí potřebné prostředky

PARDUBICE - Sbory dobrovolných hasičů působící na území statutárního města budou moci vylepšit své stávající zázemí či doplnit vybavení potřebné pro přípravu a vzdělávání mladých hasičů. Umožní jim to dotace města, která dosahuje výše celkem 269 800 tisíc a rozdělena bude mezi celkem 5 sborů dobrovolných hasičů.

 

Finanční prostředky budou využity na pořízení technických prostředků, vybavení pro soutěže a preventivní výchovnou činnost pro děti, doplnění výstroje členů, rozšíření akceschopnosti jednotlivých sborů, další část peněz bude využita na preventivně výchovnou činnost pro občany a mládež či celoroční činnost kroužku mladých hasičů. „Především za poslední dva roky se ukázalo, jak jsou sbory dobrovolných hasičů pro město důležité. Peníze sbory použijí například na zásahové obleky, rukavice, boty, helmy, hasicí přístroje, záchranářské batohy nebo polní lehátka. Některé sbory za ně pořídí vybavení potřebné pro přípravu mladých hasičů či šíření osvěty v oblasti požární ochrany formou praktických ukázek a prezentací, to znamená například hadice, proudnice, spojky nebo repliky požárního stroje,“ informuje gesční náměstek primátora Jakub Rychtecký s tím, že finanční prostředky jsou kryty Programem podpory prevence kriminality a zvyšování bezpečnosti.

 

Podpořeny budou sbory dobrovolných hasičů ve Svítkově-Popkovice, Rosicích nad Labem, Opočínku, Pardubicích-město a dotace poputuje také k okresnímu sdružení hasičů Pardubice. „Už v době covidu dobrovolní hasiči pomáhali s dezinfekcí veřejných prostor, nyní se zapojili také do humanitární pomoci ukrajinským běžencům na území města. Dotace, kterou od města získají, jim umožní doplnit stávající vybavení zahrnující technické a ochranné prostředky, případně nahradit to, které je již opotřebené, a posílit tak jejich akceschopnost při nenadálých situacích,“ dodává Jiří Chmelík, předseda komise pro bezpečnost a prevenci kriminality. (iko) Ilustrační foto: pozary.cz

 

Mohlo by vás zajímat:

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres