Reprezentace kraje i republiky

Region - 10. 05. 2022
Reprezentace kraje i republiky

PARDUBICE - Desítka studentů Konzervatoře, sídlící v krajském městě,  vyrazí na konci května koncertovat krajanům do Spojených států amerických. Vedle vystoupení v několika texaských městech se zúčastní také 55. ročníku prestižního National Polka Festivalu ve městě Ennis ve státě Texas. Tento oblíbený festival patří mezi nejvýznamnější kulturní akce pořádané českými krajanskými spolky v celých Spojených státech amerických a každoročně jej navštěvují tisíce návštěvníků.

 

 

„Ve městě Ennis je historicky vedle Chicaga velmi silná a aktivní krajanská komunita. Od organizátorů festivalu, ale i starostky města Ennis jsem obdržel žádost o zaštítění letošního jubilejního ročníku, což je velká pocta, ale také prosbu o zajištění reprezentativního hudebního tělesa, které by v rámci několikadenního festivalu vystoupilo. Po velkém úspěchu studentů Konzervatoře Pardubice z roku 2018 při společných oslavách století republiky s krajany jsme se opět rozhodli, že právě naši šikovní konzervatoristé budou reprezentovat nejen náš kraj, ale celou Českou republiku na tomto prestižním festivalu,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který bude studenty na cestě doprovázet.

 

 

Kromě samotného festivalu v Ennis se hejtman setká také se zástupci místních samospráv ve městech s početnou krajanskou komunitou, zástupci krajanských spolků, kulturních a vzdělávacích institucí v Texasu. Program je zaštítěn honorárním konzulátem v Houstonu v osobě honorárního konzula Briana Allena Vanicka a komunikován s velvyslanectvím České republiky ve Washingtonu. (DoB) Ilustrační foto: KONZERVATOŘ PARDUBICE (Na snímku dechový orchestr Banda di Feste, působící na této škole)

 

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury