Smutná víkendová bilance

Region - 10. 05. 2022
Smutná víkendová bilance

PARDUBICE – Není to dobrá zpráva. „Uplynulý víkend byl mimořádně ve znamení hlavně dopravních nehod, kterých jsme za víkendové dny napočítali osmnáct,“ uvedla tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

 

Krásné počasí lákalo na projížďky přírodou, a tak není divu, že vyrazili i motocyklisté. Hasiči zasahovali hned u pěti nehod, u nichž byl účastníkem právě motocyklista. Ty nejvážnější se staly v sobotu 7. května. Vrtulník letecké záchranné služby letěl hned ke dvěma těžkým nehodám motocyklistů. První se stala na obchvatu Slatiňan u obce Orel a druhá pak na silnici z Kostelce u Heřmanova Městce směrem na Prachovice.

 

„Hydraulické vyprošťovací zařízení museli hasiči použít v sobotu 7. května v dopoledních hodinách u obce Orel na Chrudimsku. Došlo zde ke střetu osobního vozidla s motocyklistou. Hasiči museli z osobního vozidla vyprostit zaklíněného a zraněného řidiče. Spolujezdec s dvěma dětmi se z auta dostali sami. Zraněný motocyklista byl přepraven vrtulníkem letecké záchranné služby do nemocnice. Hasiči dále museli zajistit vozidlo i motocykl proti úniku provozních náplní i vzniku požáru,“ popisuje Horáková.

 

Na silnici z Kostelce u Heřmanova Městce směrem na Prachovice zasahovaly v sobotu 7. května odpoledne jednotky požární ochrany u další nehody motocyklisty. Na místě byly zraněny dvě osoby. Jedna osoba byla transportována do nemocnice vrtulníkem letecké zdravotnické služby a druhá byla převezena do nemocnice sanitním vozem.

 

„Bohužel i v neděli 8. května jsme mířili k nehodám motocyklistů. V Opatovicích nad Labem na silnici I/37 Pardubice - Hradec Králové jsme zasahovali u nehody motocyklisty. Tady měl motocyklista vyváznout téměř bez zranění,“ pokračuje tisková mluvčí hasičů.

 

Naopak zranění utrpěl motocyklista, který havaroval v Běstvině na Chrudimsku.  V Nedvězí na Poličsku se rovněž nehoda motorkáře neobešla bez zranění.

 

„Dále jsme zasahovali u železniční nehody. K nehodě vlaku s osobním vozem došlo v neděli 8. května před polednem ve Vysokém Mýtě. Ve vlaku cestovalo 10 osob. Ke zranění osob naštěstí v tomto případě nedošlo,“ uzavírá Vendula Horáková smutnou víkendovou bilanci. (zr) Foto: HZS PaK (Nehoda na obchvatu Chrudimi a Slatiňan) 

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku