Centrum jen v pracovní dny

Region - 17. 05. 2022
Centrum jen v pracovní dny

PARDUBICE - Vzhledem ke stále klesajícím denním počtům bude počínaje víkendem 21. a 22. května Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině otevřeno již jen v průběhu pracovního týdne. Od počátku odbavilo centrum přes 14 590 žadatelů o azyl z Ukrajiny. Tuto neděli to bylo již jen 60 za celý den.

 

„Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině, které od samého počátku funguje v sále Jana Kašpara v budově Krajského úřadu Pardubického kraje, zaregistrovalo již 14 590 žadatelů o azyl z Ukrajiny. Pro více než 2 700 osob pak zajistilo ubytování. Pomáhá také se vstupem na pracovní trh, zajištěním informací v oblasti školství, ale i dalšími náležitostmi. V poslední době však pokračuje trend snižujícího se vytížení centra. Proto jsme od 1. května nastavili pracovní dobu tak, že v týdnu je centrum otevřeno od 8 do 17 hodin, o víkendech a během svátků pak od 8 do 15 hodin,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

„Počet příchozích je i nadále je velmi nízký, a proto po dohodě s policií, hasiči, ale i dalšími orgány působícími v KACPU přistoupíme k uzavření centra o víkendech, kdy je vytíženost nejnižší. Zároveň v týdnu zkracujeme provozní dobu o jednu hodinu, a to od 8 do 16 hodin. Musíme si uvědomit, že v centru pracují od počátku jeho fungování lidé, kteří tuto činnost vykonávají souběžně se svojí vlastní agendou, a proto jim chceme vytvořit podmínky pro vlastní práci, ale i odpočinek,“ doplnil hejtman Martin Netolický. (DoB) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé