Na klasiku opět s abonmá

Kultura - 18. 05. 2022
Na klasiku opět s abonmá

PARDUBICE - Komorní filharmonie s novou sezonou obnovuje abonmá, a to ve stejném rozsahu, na jaký byli její posluchači zvyklí. Připraveno je deset klasických koncertních programů, které se uskuteční každý měsíc od září do června: Velký cyklus A – pondělky; Velký cyklus C – středy, ve stanovené termíny. Pět vybraných koncertních programů se dočká ještě jednoho provedení navíc a v nabídce budou jako Malý cyklus B – úterky (září, říjen, prosinec, březen, červen).

 

„Obnovením pravidelných abonentních koncertů končí platnost dočasného opatření, které trvalo celou poslední sezonu, kdy bylo možné vstupenky na koncerty pořídit pouze jednotlivě. Po více než dvou letech, které poznamenala rekonstrukce budovy a následná pandemie, se sezona uskuteční v plném rozsahu, beze změn, v domovské Sukově síni Domu hudby,“ uvedla tisková mluvčí orchestru Andrea Žeravíková.

 

V nadcházející koncertní sezoně se představí jak přední čeští, tak vynikající zahraniční sólisté, kteří budou ve značné převaze. Program se může pochlubit celou plejádou zajímavých jmen. Hostující umělci pokryjí širokou škálu sólových instrumentů, od těch tradičnějších jako jsou housle či klavír, v provedení českých umělců (houslista Václav Hudeček, klavíristé Marek Kozák, Igor Ardašev, Michal Mašek), přes trubku, hoboj, violoncello, varhany, marimbu až například po kontrabas, který se vidí málokdy. Dramaturgie tak opět zaručuje obsahovou pestrost, co se sólových nástrojů i titulů jednotlivých koncertních programů týče, a kromě žánru tzv. „klasiky“ opět nabídne i několik soudobých skladeb.

 

Novou sezonu zahájí stávající šéfdirigent Stanislav Vavřínek spolu s legendárním českým houslistou Václavem Hudečkem. Provedením Dvořákova Koncertu pro housle a orchestr a moll bude dodatečně oslaveno jeho letošní významné životní jubileum.

 

Dosavadní abonenti mají svá původní místa automaticky v rezervaci a od 23. května, kdy bude zahájen předprodej, si mohou abonmá obnovit. Na obnovení abonmá mají 3 týdny čas (stejná sedadla budou v rezervaci do 3. června, případnou změnu místa lze provést do 10. června). Neuhrazená abonmá budou od 13. června uvolněna do prodeje novým zájemcům. Od středy 7. září bude prodej abonmá uzavřen a v prodeji budou už jen jednotlivé vstupenky.

 

Abonmá je možné obnovit snadno online na kfpar.cz (s pomocí unikátního ID čísla na stávající abonentce), případně také osobně v Domě hudby (dle prodejní doby uveřejněné na webu či v brožuře sezony). Vstupenky na mimořádné koncerty & Máme hosty bude možné zakoupit od 20. června.

 

Programová brožura nadcházející sezony je k dispozici v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky a je ke stažení na webových stránkách filharmonie www.kfpar.cz. Vstupenky na koncerty bude možné zakoupit v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky a prostřednictvím webu kfpar.cz. (zr) Foto: KF (Na snímku Václav Hudeček)

Mohlo by vás zajímat:

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková

V úterý zazní Stabat Mater

V úterý zazní Stabat Mater

K nastudování duchovního díla spojily síly Komorní filharmonie a Konzervatoř Pardubice