Cyklisté mají v našem kraji ráj

Region - 31. 05. 2022
Cyklisté mají v našem kraji ráj

PARDUBICKO - Pardubický kraj se vyznačuje výbornými podmínkami pro cykloturistiku, v minulých letech tu vzniklo velké množství bike parků i trailů pro náročné bikery. I letos nabízí kraj s Destinační společností Východní Čechy  turistickou výherní soutěž Cyklopecky.

 

„Očekáváme, že velká část cyklistických návštěvníků, která bude přijíždět na víc nocí, bude aktivní na cyklotrasách, cyklostezkách a trailech. S tím souvisí i krajská podpora budování servisních a nabíjecích stanic na elektrokola. Jejich seznam včetně tipů na cyklovýlety je lehce dostupný na našem turistickém webu  www.vychodnicechy.info v záložce Aktivní dovolená - cykloturistika. K cykloturistice se váže i výherní soutěž Cyklopecky, která nabízí konkrétní zajímavé cyklotrasy různých stupňů obtížnosti ve dvou sousedících krajích, Pardubickém a Královéhradeckém,“ uvedl podrobněji radní pro cestovní ruch kraje Alexandr Krejčíř.

 

Na jednání krajských cyklokoordinátorů při dopravní Komisi rady Asociace krajů ČR došlo ke shodě všech dotčených krajů na trasování dálkové cyklotrasy č. 8, a to v koridoru Děčín – Česká Lípa – Liberec – Jičín - Hradec Králové – Týniště nad Orlicí – Choceň – Ústí nad Orlicí – Česká Třebová - Lanškroun – Hoštejn – Rýmařov – Krnov – Opava – Ostrava.

 

„Na posledním jednání Rady Pardubického kraje jsme schválili příspěvek 390 tisíc korun pro Klub českých turistů, který letos vyznačí v terénu velkou část této cyklotrasy, zatím bez úseků Brandýs nad Orlicí – Ústí nad Orlicí, kde probíhají stavební práce na železničním koridoru a úseku Rybník – Lanškroun, kde není momentálně připravena základní cyklistická infrastruktura,“ dodal radní Krejčíř.

 

Dálková cyklotrasa č. 8 vstoupí na území Pardubického kraje od Týniště nad Orlicí nivou řeky Tiché Orlice v Chocni (místní část Plchůvky), z Chocně bude pokračovat v souběhu se stávající dálkovou cyklotrasou č. 18 až do Ústí na Orlicí, z Ústí nad Orlicí po 4061 do České Třebové. Dále trasa povede přes Rybník, Třebovice do Lanškrouna a pardubické území opustí u Hoštejna.

 

Pokračuje také výstavba infrastruktury dálkové cyklotrasy č. 2 Labské stezky, nicméně další potřebné výkupy pozemků zpomalila v uplynulých dvou letech epidemiologická situace. Z toho důvodu se zřejmě některé termíny posunou. (zun) Foto: ARCHIV DSVČ

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku