Připravte se na komplikace

Město Pardubice - 24. 06. 2022
Připravte se na komplikace

PARDUBICE - Podjezdem z ulice 17. listopadu na Jana Palacha počátkem prázdnin nebude možné projít ani projet. V rámci modernizace železničního uzlu v Pardubicích proběhne v termínu od 1. do 7. července na základě žádosti zhotovitele rekonstrukce železničního koridoru kompletní výměna mostu, která si vyžádá kompletní uzavření místa rekonstrukce. Odstranění mostu stávajícího a montáž ocelové konstrukce mostu nového bude probíhat bez pauzy, tedy 24 hodin denně.

 

 

Do centra města se ze Skřivánku nebude možné počátkem prázdnin dostat ani pěšky, ani na kole, ani autem, objízdné trasy budou několik dnů využívat také vozy městské hromadné dopravy. Práce jsou zvoleny na víkend, na který navazují dva státní svátky, což je tradičně období, kdy jsou lidé na dovolených a ve městě je z pohledu dopravy klidněji. Z bezpečnostních důvodů bude provoz včetně MHD a pěších z ulice Jana Palacha vyloučen a odveden na stanovené a vyznačené objízdné trasy po místních komunikacích.

 

„Na základě požadavků je demolice stávající mostní konstrukce naplánovaná na noc z 1. na 2. července. Bohužel se může stát, že tyto práce dočasně naruší noční klid, za což se všem místním předem velmi omlouváme.  Všechny dotčené orgány o této skutečnosti byly informovány,“ sdělila tisková mluvčí realizátora rekonstrukce EUROVIA CS Iveta Štočková. „Montáž nové ocelové konstrukce poté proběhne ve dnech 3. a 4. července, kdy bude osazeno celkem 26 ocelových nosníků každý v délce 31 metrů. Ve dnech 5. až 7. července proběhne ještě bednění podhledu a montáž ocelové výztuže,“ dodala Štočková.

 

Uzavírka bude platit pro veškerou dopravu, tedy i pro MHD, motorová vozidla, pro pěší a cyklisty ve dnech 1. 7. od 7:00 do 7. 7. do 3.45 hodin. Objízdná trasa bude vedena ulicemi Pod Břízkami – S. K. Neumanna – Anenská – Karla IV. – Jahnova – Sukova třída – Hradecká – Palackého třída a naopak, nebo Pichlova – S. K. Neumanna – Anenská – Karla IV. – Jahnova – Sukova třída – Hradecká – Palackého třída a naopak.

 

„V první etapě (do 6. července včetně) budou linky MHD, které jsou standardně trasovány podjezdem v ul. 17. listopadu, vedeny v náhradních trasách; konkrétně linky 1, 5 a 15 před nadjezd Paramo, linky 7, 14, 18, 24 a 27 podjezdem Anenská. Linka 20 bude stále ještě mimo provoz,“ sdělil ředitel Dopravního podniku města Pardubic Tomáš Pelikán. Od 7. července dále bude jedinou linkou, která pojede po objízdné trase, linka 1. Zbylé se vrátí do svých běžných tras, zároveň opět vyjede linka 20. U těch linek, kde bude potřeba, budou namísto trolejbusů nasazena vozidla v nezávislé anebo hybridní trakci. Detailní informace k celému provozu jsou pak k dispozici pak na webu Dopravního podniku, na vývěskách, které jsou součástí zastávkových jízdních řádů, a rovněž na letácích v samotných vozidlech.

 

Podrobnou informaci o změnách v MHD zveřejníme na těchto stránkách v příštím týdnu. (atu, zr) Foto: JAN ŠAFÁŘ

Mohlo by vás zajímat:

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií

Sázka je sázka

Sázka je sázka

Hradecká primátorka oblékla pardubický dres